Tραγωδία με νεκρούς στην Ελλάδα από την φονική κακοκαιρία

Στην Ελλάδα, σε τραγωδία εξελίσσεται η σφοδρή κακοκαιρία στη Δυτική Αττική, που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τρεις νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τις πλημμύρες που προκάλεσε η σφοδρή νεροποντή σε Νέα Πέραμο, Μαγούλα και Μάνδρα Αττικής.

Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά, που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος. Τα συνεργεία ανέσυραν το άψυχο σώμα της γυναίκας.

Λίγο αργότερα,

η αστυνομία εντόπισε τη σορό ενός ακόμα άνδρα, 88 ετών, σε υπόγειο της οδού Αγαμέμνονος.

Οδηγός βυτιοφόρου τραυματίστηκε και μεταφέρεται αυτή την ώρα σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Δύο γυναίκες, που διαμένουν σε σπίτια επί της οδού Κοροπούλη, έχουν υποστεί υποθερμία και, επίσης, μεταφέρονται στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Οι περιοχές Νέα Πέραμος, Μαγούλα και Μάνδρα Αττικής έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό, έχουν κόψει δρόμους, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους.

Οι πυροσβέστες έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να ανταποκριθούν σε δεκάδες κλήσεις πολιτών, που είτε έχουν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους είτε έχουν πλημμυρίσει τα σπίτια τους.

Δώδεκα άτομα έχουν απεγκλωβιστεί από λεωφορείο, που παγιδεύτηκε από τα νερά στη γέφυρα της Μάνδρας.

Σε ποτάμι έχει μετατραπεί η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου στη Νέα Πέραμο, από τις 7.00 το πρωί, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης, που είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα