To βροντερό "όχι" για το Σκοπιανό & τα επεισόδια (vid/pics)

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, με τη συμμετοχή περίπου 500.000 ατόμων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με κεντρικό σύνθημα, «Η Μακεδονία Είναι Ελλάδα».

Τα επεισόδια

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Πλατεία Ναυαρίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,

όταν ομάδα ατόμων που κρατούσε ελληνικές σημαίες καθώς και σημαίες της Μακεδονίας, προσπάθησε να προσεγγίσει τον χώρο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών.

Διαβάστε ακόμη: ΕΑΚ: Hχηρό μήνυμα- Η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική

Παράλληλα, ομάδα περίπου πενήντα κουκουλοφόρων προσπάθησε να κινηθεί προς την Εγνατία, ωστόσο η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να φτάσουν στην Καμάρα με αποτέλεσμα οι κουκουλοφόροι να πετάξουν πυρσούς και πέτρες προς τα ΜΑΤ, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας thestival.gr.

Διαβάστε επίσης: Δείτε live το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη

Υπήρξε ρίψη αντικειμένων εκατέρωθεν, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να εκτονώσει την κατάσταση.

Επιθέσεις ακροδεξιών σε δύο κτίρια υπό κατάληψη

Φωτιά ξέσπασε, πιθανόν από εμπρησμό σε παλιό ακατοίκητο και διώροφο νεοκλασικό κτίριο που τελεί υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές, επί της Λ. Στρατού, το οποίο καιγόταν από άκρη σε άκρη.

Άτομα μέσα από την κατάληψη πέταξαν κεραμίδια, πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των διαδηλωτών, δίχως να σημειωθεί τυχόν τραυματισμός. Μόλις έφτασε η Αστυνομία στο σημείο, το επεισόδιο έληξε και οι διαδηλωτές συνέχισαν τον δρόμο τους για το συλλαλητήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα