To Yπουργείο Παιδείας στοχεύει σε νέα στρατηγική για νεολαία

Επιδίωξή του Υπουργείου Παιδείας είναι να δημιουργήσει μια στρατηγική για τη νεολαία, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των νέων, να τους ενδυναμώνει και να συμβάλλει στην πλήρη ένταξη και συμμετοχή τους στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό του, στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Παγκύπριας Έρευνας καταγραφής των απόψεων των νέων της Κύπρου

από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, ο κ. Καδής είπε ότι “τα δυσμενή δεδομένα, που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα μας, συνεπεία της οικονομικής κρίσης, έχουν πλήξει κυρίως τους νέους”, για να προσθέσει πως “είναι γεγονός ότι οι νέοι, με τις γνώσεις, τον αυθορμητισμό και τον ενθουσιασμό τους, αποτελούν ιδιαίτερα παραγωγικά μέλη μιας κοινωνίας”.

“Όταν οι ευκαιρίες που τους παρέχονται είναι περιορισμένες, ελλοχεύουν κίνδυνοι απομόνωσης και αποκλεισμού τους, κάτι το οποίο με κάθε τρόπο πρέπει να αποτρέψουμε. Συναισθανόμαστε την ευθύνη της πολιτείας να στηρίξει με ποικίλους και δημιουργικούς τρόπους τους νέους, γι’ αυτό και προσπαθούμε να μετατρέψουμε τις προκλήσεις σε ευκαιρίες και να εισαγάγουμε μεταρρυθμίσεις, οι οποίες να έχουν θετικές συνέπειες για τους νέους και τον τόπο μας”, είπε.

Σημείωσε ότι ήδη το Υπουργείο του βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, για την αναδόμηση του Οργανισμού, ώστε να επικαιροποιηθούν και να αναβαθμιστούν οι δράσεις του, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των νέων.

Ταυτόχρονα, είπε “επιθυμούμε να εφαρμόσουμε μια διατομεακή προσέγγιση και να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο δυναμικής παρουσίας των νέων σε όλους τους τομείς πολιτικής”.

“Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναβαθμίζει τη δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης αλλά και τις διαδικασίες λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, ενισχύει την Υπηρεσία Επαγγελματικής και Συμβουλευτικής Αγωγής και διευρύνει τις ευκαιρίες για Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση. Άλλες πολιτικές μας, ανοίγουν επίσης παράθυρα ευκαιριών για τους νέους μας, όπως το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση, το οποίο δε θα στηρίζεται πλέον στο αναχρονιστικό και μη ποιοτικό κριτήριο του έτους απόκτησης του πτυχίου, αλλά σε καθαρά ποιοτικά και αξιοκρατικά κριτήρια”, είπε ο κ. Καδής.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα