T/κ Τύπος:“Κατηγορίες για τρομοκρατία εναντίον της Τουρκίας”

Οι επιθέσεις στο Λονδίνο χθες και η έγκριση της πρότασης του ΔΗΣΥ από την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, προβάλλονται σήμερα στον τ/κ Τύπο, που ασχολείται ωστόσο και με άλλα θέματα, όπως η απραξία στην “επιτροπή ακίνητης περιουσίας”, τα χιλιάδες φαρμακευτικά σιρόπια που έληξαν και πετάχτηκαν στα σκουπίδια, η αναπομπή δύο σημαντικών “νόμων” από τον Μουσταφά Ακιντζί κ.ά.

Η “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Κατηγορίες για τρομοκρατία εναντίον της Τουρκίας”, γράφει ότι μετά τις επιθέσεις στο Λονδίνο μπροστά από τη

Βουλή, τα μάτια όλων έχουν στραφεί στην Τουρκία και η εφημερίδα “Independent” δείχνει την Τουρκία ως υπεύθυνη. Αλλού γράφει ότι έγινε το πρώτο βήμα για την επανέναρξη των συνομιλιών και αναφέρεται στην έγκριση από την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής της πρότασης του ΔΗΣΥ για τις αναφορές στα σχολεία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Τ/κ ηγέτης ανέπεμψε δύο “νόμους” της “βουλής” για τον διορισμό του “διοικητικού συμβουλίου” του “ανώτατου συμβουλίου αξιολόγησης και πιστοποίησης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης” και τους διορισμούς συμβούλων.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού) έχει τίτλο “Η τρομοκρατία στο κέντρο του Λονδίνου” και αναφέρεται στις επιθέσεις στη βρετανική πρωτεύουσα και σημειώνει ότι ακριβώς 1 χρόνο πριν, σημειώθηκε η τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Αλλού αναφέρεται στην επίσκεψη του “πρωθυπουργού” Οζγκιουργκιούν και του “υπουργού υγείας” Σουτσιούογλου στο “πανεπιστημιακό” νοσοκομείο Κερύνειας Σουάτ Γκιουνσέλ και του “τμήματος” ναυτιλίας του αντίστοιχου “πανεπιστημίου”. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι την οργή των κατοίκων του Πέλλαπαϊς προκάλεσε η διακοπή ρεύματος 13 ωρών χθες στην περιοχή.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση), με κύριο τίτλο “Λεφτά γιοκ, απόφαση γιοκ”, γράφει ότι η “επιτροπή ακίνητης περιουσίας” ψάχνει με το κερί τις παλιές καλές εποχές, αφού ούτε οι Ε/κ προσφεύγουν πια σε αυτή ούτε και η “επιτροπή” παίρνει αποφάσεις, αφού η Τουρκία έκοψε τα λεφτά για τις αποζημιώσεις. Αλλού γράφει ότι τρομοκρατικό σοκ υπέστη χθες η Βρετανία με τις επιθέσεις στην περιοχή μπροστά από τη Βουλή των Λόρδων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σύμφωνα με καταγγελία μέλους της ηγεσίας του κόμματος του Λαού, η “κυβέρνηση” ανάγκασε τους υπαλλήλους στο “κρατικό χημείο” να υπογράψουν έγγραφο ότι αποδέχονται να δουλέψουν στο κτίριο που είχε καεί από την πυρκαγιά.

Η “Κίπρις” (Κύπρος), με τίτλο “Μεγάλη σπατάλη”, γράφει ότι χιλιάδες σιρόπια, αξίας εκατομμυρίων ΤΛ, που έληξε η ημερομηνία χρήσης τους, πετάχτηκαν στα σκουπίδια από το “υπουργείο υγείας”, αφού φυλάγονταν στις αποθήκες του “τμήματος φαρμάκων και φαρμακευτικών ειδών” από το 2013. Αλλού αναφέρεται στις επιθέσεις στο Λονδίνο και γράφει ότι οι νεκροί είναι 4 και οι τραυματίες 20. Σε άλλο θέμα γράφει για προσπάθεια να γυρίσει στο τραπέζι των συνομιλιών ο Ακιντζί και αναφέρει ότι η πρόταση του ΔΗΣΥ πέρασε από την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

Η “Γενί Ντουζέν”, με τίτλο “Επέστρεψε τους νόμους στη βουλή”, αναφέρεται στην αναπομπή των δύο “νόμων” από τον Τ/κ ηγέτη, τους λόγους της αναπομπής και γράφει ότι το ΡΤΚ δήλωσε ότι οι αντιρρήσεις του Μουσταφά Ακιντζί θα πρέπει να εξετασθούν. Αλλού αναφέρεται ότι φωτοβολταϊκά συστήματα θα τοποθετηθούν στον Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας για τον φωτισμό του “δήμου”. Σε άλλο θέμα, προβάλλει έρευνα της εφημερίδας για κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα στον “βορρά”, τον “νότο” και την Τουρκία και γράφει ότι το φρέσκο γάλα είναι πιο φτηνό στα κατεχόμενα, ενώ το κόκκινο κρέας είναι πιο φτηνό στις ελεύθερες περιοχές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα