Thro’N’Gro:Διαγωνισμός Junior Achievement-Λύκειο Αρχ.Μακαρίου Γ’

Η επιχείρηση “Thro n Gro” δημιουργήθηκε στα πλαίσια του διαγωνισμού Junior Achievement και αποτελείται από 11 μαθητές του Λυκείου Δασούπολης. Το προϊόν που προωθούν ονομάζεται Seed bomb.

Το Seed Bomb είναι μία σφαίρα η οποία αποτελείται από φυτόχωμα (με βιταμίνες και λίπασμα), πηλό, σπόρους ποικίλων φυτών και νερό. Ρίχνεται

στο χώμα και με την πάροδο του χρόνου οι σπόροι αρχίζουν να φυτρώνουν και η σφαίρα “ραγίζει”, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το ριζικό σύστημα του φυτού.
Η καινοτομία σε αυτό το προϊόν είναι πως δεν χρειάζεται απαραίτητη προετοιμασία του εδάφους στο οποίο θα φυτευτεί, ενώ συγχρόνως εξαιτίας της ύπαρξης νερού στο εσωτερικό της δημιουργείται ένα πιο υγρό περιβάλλον για τον σπόρο σε αντίθεση με το ξηρό περιβάλλον του νησιού. Ως αποτέλεσμα το φυτό βλαστά πιο γρήγορα. Επιπρόσθετα μέσα στο seed bomb επειδή υπάρχει πηλός ,προστατεύονται οι σπόροι από ποντίκια και πουλιά. Αξιοσημείωτος είναι να αναφερθεί, ο οικολογικός χαρακτήρας του προϊόντος, εφόσον εξοικονομείται το πλαστικό του χρειάζεται για την παραγωγή γλαστρών καθώς τα seed bombs φυτεύονται στο έδαφος. Το προϊόν αυτό είναι ξεχωριστό καθώς δεν υπάρχει στην αγορά της Κύπρου και είναι κάτι που ευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των ανθρώπων για τον λόγο ότι εν αντιθέσει με τη παραδοσιακή φύτεψη σπόρων, η φύτεψη των «seed bombs» δεν αποτελεί χρονοβόρα διαδικασία γιατί ό’τι χρειάζεται το φυτό για να ανθίσει βρίσκεται μέσα στη σφαίρα, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για πρόσθετες αγορές.

Υπάρχει ένα μεγάλο εύρος επιλογής για τους σπόρους αφού το seed bomb μπορεί να κατασκευαστεί με οποιονδήποτε σπόρο. Η Τhro n Gro συγκεκριμένα ως εταιρία παράγει σε βότανα: θυμάρι, βαλεριάνα και χαμομήλι και σε λουλούδια: καπουτσίνο, διμορφοθήκη και σκυλάκια καθώς αυτά θεώρησαν τα παιδιά μετά από ερεύνα ότι χρειάζονται λιγότερη φροντίδα από άλλα φυτά όταν αναπτυχθούν πλήρως και είναι ιδανικότερα για το κλίμα και έδαφος της Κύπρου.

Μπορείτε να ακολουθήσετε την εξέλιξη της εταιρίας Thro n' Gro στα πιο κάτω social media:

Instagram: https://instagram.com/thron

gro?utm_source=ig_profile_share&igshid=6suka8euqzf5

Facebook: fb://page/285819485411111

website: throngro.com

Keywords
Τυχαία Θέματα