Tα... χρειάστηκε ο Ολυμπιακός στην Ρόδο

O Κολοσσός «στρίμωξε» τον ελλιπή Ολυμπιακό στα σχοινιά (52-57, στο 33'), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ψυχραιμία στο τέλος και «εκτελεστή» Στρέλνιεκς (4/5 3π.) για να φύγουν με το διπλό από τη Ρόδο (72-54).

Mε αρκετά προβλήματα ταξίδεψε στη Ρόδο η ομάδα του Σφαιρόπουλου και ήθελε να αποφύγει τις... κακοτοπιές. Οι Αγραβάνης-Σπανούλης ήταν εξαρχής εκτός, ο Μιλουτίνοφ προφυλάχθηκε τελευταία στιγμή και ο Παπαπέτρου αποβλήθηκε -μαζί με τον Γεωργαλλή- στη διάρκεια του ματς. Ωστόσο,
και παρά το μαχητικό πρόσωπο της ομάδας του Άρη Λυγκογιάννη, ο Ολυμπιακός κατάφερε να δείξει έστω κι αργά την πλήρη ανωτερότητά του και να φτάσει στην 5η του νίκη στο πρωτάθλημα έπειτα από έξι αγώνες. Από την πλευρά του, ο Κολοσσός υποχώρησε στο 3-3.

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» -που... ξεκόλλησαν χάρη στους Στρέλνιεκς, Πρίντεζη και Τόμπσον- ετοιμάζονται για τον ευρωπαϊκό αγώνα στην έδρα της Αρμάνι Μιλάνο (16/11).

Καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι στο ξεκίνημα με το σκορ να ανεβαίνει ψηλά (11-15, στο 5') και τον Σταμάτη να έχει επτά γρήγορους πόντους. Ο Μπόγρης έδωσε λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο για τους φιλοξενούμενους, που «έσφιξαν» και την άμυνα τους: το δεκάλεπτου ολοκληρώθηκε με... βόμβα του αποδοτικού Ρόμπερτς (7π., 3ασ.) για το 17-26.

Σε αντίθεση με το πρώτο, το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ρεσιτάλ άστοχων προσπαθειών εκατέρωθεν. Η αποτελεσματικότητα των ομάδων «κατέβηκε» επίπεδο, η ένταση Παπαπέτρου-Γεωργαλλή «πάγωσε» κι άλλο το ρυθμό, αλλά δύο σουτ των Ουίλτζερ-Στρέλνιεκς αφύπνισαν τον Ολυμπιακό για το 30-40 του ημιχρόνου. Τον Κολοσσό, σε εκείνο το σημείο, έπλητταν τα 9 «εύκολα» λάθη.

Με τους Στρέλνιεκς και Τζόουνς να ηγούνται επιθετικά των δύο ομάδων άρχισε η τρίτη περίοδος και οι Ροδίτες κατάφεραν να πλησιάσουν (39-45, στο 24'). Παρά το τρίποντο του Παπανικολάου, ο Κολοσσός δεν πτοήθηκε και μείωσε κι άλλο με τον Γκρίφι (45-48, στο 27'). Ο Πρίντεζης ξεκόλλησε την ομάδα του Σφαιρόπουλου και ακολούθησε τρίποντο του Μάντζαρη για το 47-55.

Ένα τρίποντο του Στρέλνιεκς κράτησε την απόσταση σε αυτά τα επίπεδα (52-60, στο 33'), ενώ στην εξίσωση μπήκε και ο Χόλις Τόμπσον που... καθάρισε ανεβάζοντας τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (54-67, στο 36'). Τα τελευταία λεπτά απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα και ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 54-72.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 30-40, 47-55, 54-72

Keywords
Τυχαία Θέματα