Summer schools: Oι (πιθανές) προϋποθέσεις για να λειτουργήσουν φέτος

«Με τα πρωτόκολλα που θα λειτουργήσουν τόσο στα δημοτικά όσο και στα θερινά σχολεία , θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα ιδιωτικά summer schools», ανέφερε σχετικά μεταφέροντας την προσωπική της άποψη στο SigmaLive,η επιδημιολόγος και μέλος της Συμβουλευτικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, δρ. Μαρία Κολιού.


Ήδη ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης, ερωτηθείς για τα θερινά σχολεία

τόνισε πως ίσως δοθούν μάλιστα περισσότερες ώρες σε εκείνα που θα λειτουργήσουν είτε θα ανοίξουν περισσότερα .

Όπως ανέφερε η δρ. Κολιού αυτό το οποίο θα πρέπει να προσέξουν οι λειτουργοί των σχολείων αυτών, είναι για παράδειγμα οι τάξεις να έχουν μικρό αριθμό μαθητών ώστε να μπορούν να τηρούν τα παιδιά τα μέτρα ασφαλείας και τα παιδιά θα είναι άνω των πέντε ετών.

Η σωστή λειτουργία, πρόσθεσε, επιβάλλει να υπάρχει ο ικανοποιητικός αριθμός εκπαιδευτικών που θα μπορεί να επιβλέπει τα παιδιά, ενώ ο χώρος θα πρέπει να καθαρίζεται συχνά , όπως επίσης να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στις τουαλέτες.

Παράλληλα τόνισε πως θα πρέπει να αποφεύγονται τα ομαδικά αθλήματα όπως καλαθοσφαίριση και το βόλεϊ, ώστε να μην έρχονται τα παιδιά σε επαφή. Όλα αυτά πάντοτε με βάση τα πρωτόκολλα και υπό τις πιο πάνω προϋποθέσεις.

Η εικόνα από την επιστροφή των τελειόφοιτων στα σχολεία (vid)

Τέλος η δρ. Κολιού είπε πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να λειτουργήσουν εάν προβλέπεται διανυκτέρευση στον συγκεκριμένο χώρο. «Γ΄ αυτό το λόγο αποφασίστηκε και η μη λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων».

Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων στα μέτρα υγιεινής των δημοτικών σχολείων προβλέπεται όπως:

* Σε κάθε θρανίο/τραπέζι να κάθεται ένας μαθητής και να υπάρχει τουλάχιστον απόσταση μεταξύ των θρανίων ενός μέτρου

*Απόσταση δάσκαλου από μαθητή στα 2 μέτρα

*12 παιδιά σε κάθε αίθουσα

*Θα πρέπει να τοποθετηθούν αλκοολούχα διαλύματα υποχρεωτικά σε κάθε είσοδο αίθουσας

*Έλεγχος και αποφυγή συνάθροισης των μαθητών κατά τα διαλλείματα κ.α.

Τι αναμένεται να αλλάξει στα Δημοτικά
Keywords
Τυχαία Θέματα