Roland Garros: «Καύσωνας» στο Παρίσι

Ο καιρός στο Παρίσι είναι βροχερός και κάθε άλλο παρά καλοκαίρι θυμίζει, όμως η θερμοκρασία εντός κορτ θα χτυπήσει σήμερα κόκκινο!

Και αυτό γιατί θα μάθουμε τους τέσσερις αθλητές που θα διεκδικήσουν αύριο (γυναίκες) και μεθαύριο (άνδρες) το βαρύτιμο τρόπαιο της μεγάλης χωμάτινης διοργάνωσης.

Θα μάθουμε, δηλαδή, εκτός των άλλων, αν ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα έχει την ευκαιρία να γράψει (ξανά) ιστορία, αν ο Σταν Βαβρίνκα

θα βρεθεί κοντά στο θαύμα του repeat και αν η Σερένα θα φτάσει ένα βήμα μακριά από τα 22 major τρόπαια της Στέφι Γκραφ.

Όλα τα βλέμματα, πάντως, στρέφονται στις αναμετρήσεις των ανδρών, αφού στις 16.00 θα διεξαχθούν ταυτόχρονα στα δύο μεγάλα γήπεδα του Roland Garros τα ματς Μάρεϊ-Βαβρίνκα και Τζόκοβιτς-Τιμ.

Ο Άντι έχει βρει για τα καλά τον... χωμάτινο εαυτό του και φιλοδοξεί να περάσει για πρώτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης. Απέναντί του ο φοβερός και τρομερός Σταν, που πέρυσι έκανε αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο: σταμάτησε τον Τζόκοβιτς στον τελικό της διοργάνωσης και κατέκτησε τον δεύτερο Grand Slam τίτλο του.

Οι δυο τενίστες δεν τα έχουν πει και πολύ τα τελευταία χρόνια. Ο Μάρεϊ έχει μια ελαφρά υπεροχή με 8-7 στο head to head, αλλά ο Βαβρίνκα έχει κερδίσει και τις δύο μονομαχίες τους στο χώμα. Ο Ελβετός είχε επικρατήσει και τον Νοέμβριο στον αγώνα τους στο Ο2, που είναι και η τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν.

Στον άλλο ημιτελικό έχουμε και έναν πρωτάρη! Τον Ντόμινικ Τιμ, που με την εκπληκτική πορεία του στο Παρίσι και την πρόκριση στον πρώτο του ημιτελικό Grand Slam θα ανεβεί τη Δευτέρα (τουλάχιστον) στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης!

Ο Νόλε, φυσικά, είναι το μεγάλο φαβορί, όμως ο 22χρονος Αυστριακός είναι ικανός να δημιουργήσει προβλήματα... Το γεγονός, μάλιστα, ότι ο ένας (Τζόκοβιτς) έχει ένα τεράστιο βάρος στην πλάτη του (βλέπε Career Grand Slam) και ο άλλος (Τιμ) δεν έχει να χάσει τίποτα μπορεί να παίξει τον ρόλο του.

Στις γυναίκες, η Σερένα Γουίλιαμς (Νο.1), μετά τις χθεσινές της περιπέτειες, θα προσπαθήσει να κόψει τη φόρα της υπερφορμαρισμένης Κίκι Μπέρτενς (Νο.58), ενώ η Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα (Νο.4) δοκιμάζεται κόντρα στην έμπειρη Σαμ Στόσουρ (Νο.24), που κάνει θαύματα με το πανίσχυρο forehand της.

Στο κορτ επιστρέφει σήμερα και ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την χθεσινή επιτυχημένη τριπλή αποστολή του (!) και θα προσπαθήσει να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του τουρνουά των juniors. Απέναντί του θα βρει περίπου στις 14.00 τον Καναδό Ντένος Σαποβάλοφ, Νο.5 του ταμπλό,

Philippe Chatrier (14.00)
Γουίλιαμς (1)-Μπέρτενς
Βαβρίνκα (3)-Μάρεϊ (2)

Suzanne Lenglen (14.00)
Μουγουρούθα (4)-Στόσουρ (21)
Τζόκοβιτς (1)-Τιμ (13)

Keywords
Τυχαία Θέματα