Reuters: Αρχιεπισκοπικές εκλογές για Εκκλησία Κύπρου με ακίνητα & ζυθοποιεία

Δημοσίευμα για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές φιλοξενεί το Reuters s σημειώνοντας πως  οι Ελληνοκύπριοι προσέρχονται στις κάλπες για «έναν νέο Αρχιεπίσκοπο επικεφαλής μιας αρχαίας εκκλησίας με σύγχρονα ενδιαφέροντα από τη διαχείριση ακινήτων έως τα ζυθοποιεία».

«Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου είναι μία από τις λίγες Ορθόδοξες Εκκλησίες παγκοσμίως

που αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία της ομο-Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, σε μια κίνηση που προκάλεσε ρήγμα εντός της κυπριακής εκκλησίας το 2020», αναφέρει.

«Ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα αντικαταστήσει τον Χρυσόστομο Β', ο οποίος πέθανε στις 7 Νοεμβρίου. Ο Χρυσόστομος είχε αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της ουκρανικής εκκλησίας μακριά από την επιρροή της Μόσχας, και ήρθε σε σύγκρουση με κληρικούς που θεωρούνταν φιλορώσοι».

«Η εκκλησία της Κύπρου ιδρύθηκε από έναν από τους πρώτους οπαδούς του Χριστού, τον Βαρνάβα. Σήμερα έχει επιχειρηματικά ενδιαφέροντα τόσο διαφορετικά όσο η ακίνητη περιουσία μέχρι και την κυπριακή βραβευμένη μπύρα KEO», σημειώνει.

«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Αθανάσιος από τη Λεμεσό, ένας χαμηλών τόνων κληρικός που έχει υποστηρίξει αιτίες όπως ένα κέντρο απεξάρτησης, ή ο Ησαΐας Κυκιώτης από την Ταμασσό -μια πιο έμπειρη φιγούρα που ηγείται εκκλησιαστικών αποστολών βοήθειας σε ζώνες καταστροφής- θα είναι οι πρώτες προτιμήσεις των ψηφοφόρων», αναφέρει.

«Και οι δύο ήταν γνωστό ότι αντιτάχθηκαν στην απόφαση του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου να αναγνωρίσει τη διάσπαση της Ουκρανίας από τη σφαίρα επιρροής της Μόσχας, αν και οι δύο είπαν ότι το ρήγμα ανήκει πλέον στο παρελθόν, ιδιαίτερα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», καταλήγει το δημοσίευμα. 

Keywords
Τυχαία Θέματα