Play Οffs για τον πρωταθλητή με τους μισούς βαθμούς!

Πρωτάθλημα-φωτιά θα έχουμε τη νέα σεζόν αν περάσει η πρόταση, σύμφωνα με την οποία οι ομάδες θα μπαίνουν στα Play Offs με τους μισούς βαθμούς από εκείνους που συγκέντρωσαν στην κανονική διάρκεια!

Από τη νέα σεζόν ο πρωταθλητής στην Super League θα κρίνεται από τη διαδικασία των Play

Offs, ωστόσο ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει με ποια βαθμολογία οι έξι πρώτες ομάδες θα μπαίνουν στο νέο μίνι πρωτάθλημα των δέκα αγωνιστικών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Live Sport» στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League θα πέσει στο τραπέζι η πρόταση που θα κάνει άκρως ανταγωνιστικά τα Play Offs, η οποία βέβαια αναμένεται να φέρει και αντιδράσεις.

Η συγκεκριμένα η πρόταση είναι: οι ομάδες που μπαίνουν στα Play Offs θα κουβαλούν τους μισούς βαθμούς απ΄ όσους τελείωσαν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ στην περίπτωση που η συγκομιδή κάποιας ομάδας είναι μονός αριθμός τότε θα προστίθεται μισός βαθμός... μπόνους στο πηλίκο. Ουσιαστικά οι βαθμοί θα διαιρούνται με το δύο.

Παράδειγμα: αν με την σημερινή βαθμολογία της Super League ξεκινούσαν αύριο τα Play Offs, τότε με το συγκεκριμένο σύστημα οι ομάδες θα έμπαιναν στη διαδικασία ως εξής:

1. Ολυμπιακός 27 (54)

2. Πανιώνιος 24 (48)

3. ΠΑΟΚ 23 (46)

4. Παναθηναϊκός 23 (45)

5. ΑΕΚ 22 (43)

6. Πλατανιάς 21 (41)

*Σε παρένθεση οι πόντοι που έχουν μέχρι τώρα στον βαθμολογικό πίνακα οι ομάδες.

Έτσι, η διαφορά των 6 βαθμών που έχει τώρα ο Πανιώνιος από τον Ολυμπιακό θα έπεφτε στους 3 στη διαδικασία των Play Offs, ενώ και ο τελευταίος Πλατανιάς που βρίσκεται στο -13 από τους Πειραιώτες θα έβλεπε την απόστασή του από την κορυφή να μικραίνει μόλις στους 6 πόντους!

Keywords
Τυχαία Θέματα