Oscars 2024:Ποια ταινία σάρωσε τα βραβεία- Οι αντιδράσεις των νικητών (ΒΙΝΤΕΟ)

H λαμπερή βραδιά της 96ης Τελετής Απονομής των Όσκαρ ξεκίνησε με μια εισαγωγή από τον οικοδεσπότη της βραδιάς Jimmy Kimmel στο Dolby Theatre, με τη βραδιά να καταλήγει σε μια σχετικά δίκαιη κατανομή των Όσκαρ βάσει προβλέψεων.

Η μάχη δόθηκε ανάμεσα στα φαβορί της βραδιάς

δηλαδή το Oppenheimer των 13 υποψηφιοτήτων και το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου και το Poor Things με 11 υποψηφιότητες. Τελικά η ταινία του Νόλαν έκανε την ανατροπή στους πολυνίκες της βραδιάς αφήνοντας πίσω το Poor Things, καθώς απέσπασε συνολικά 7 βραβεία από 13 συνολικά υποψηφιότητες συμπεριλαμβανομένου του Καλύτερου Score/ Soundtrack, Φωτογραφίας (Hoyte von Hoytema), Σκηνοθεσίας για τον Νόλαν, όπου το κερδίζει για πρώτη φορά στην κατηγορία, Α' Ανδρικού για την ερμηνεία του Κίλιαν Μέρφι, B' Ανδρικού για τον Robert Downey Jr., Καλύτερου Μοντάζ και τέλος της Καλύτερης Ταινίας.

Η Emma Stone απέσπασε το Α' Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ως Bella Baxter ανεβάζοντας τη συγκομιδή του Poor Things στα 4 Όσκαρ, το οποίο στην αρχή της βραδιάς είχε σημειώσει ένα σερί τριών χρυσών αγαλματιδίων στις τεχνικές κατηγορίες του Μακιγιαζ, της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και των Κοστουμιών. Στην εν λόγω κατηγορία η Stone έκανε την έκπληξη καθώς κοντραρίστηκε και πήρε τη νίκη στο νήμα απέναντι στην Lilly Gladstone του "Killers of the Flower Moon".

Στη Διεθνή ταινία το χρυσό αγαλματίδιο κατέκτησε επίσης ένα από τα φαβορί, το "The Zone of Interest" (Η Ζώνη του Ενδιαφέροντος) του Jonathan Glazer. Oι Justin Triet και Arthur Harari απέσπασαν το Πρωτότυπου Σεναρία για την "Ανατομία Μιας Πτώσης", ενώ το διασκευασμένου πήγε στον Cord Jefferson για το "American Fiction". Στα Ειδικά Εφέ τιμήθηκε το Godzilla Minus One και η γενναία ομάδα της ιαπωνικής Toho, όπου ανέβηκαν στη σκηνή με τρελούς πανηγυρισμούς. Στο Β' Γυναικείου ρόλου όπου δόθηκε ως το πρώτο βραβείο της Τελετής, το απέσπασε η Da'Vine Joy Randolph για "Τα Παιδιά του Χειμώνα" (The Holdovers) του Alexander Payne.

Το "Αγόρι και ο Ερωδιός" (The Boy and the Heron) του Hayao Miyazaki και του Studio Ghibli "έκλεψαν" το βραβείο από το φαβορί "Spider-Man: Across the Spider-Verse". Αυτή ήταν η 2η νίκη του θρυλικού Μιγιαζάκι στα Όσκαρ.

Επίσης η Billie Eilish και ο αδερφός της Finneas O'Connell κέρδισαν το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού για το "What Was I Made for" της "Barbie", το οποίο ερμήνευσαν κιόλας ζωντανά σκηνή. Ήταν η 2η οσκαρική τους βράβευση μετά το κομμάτι της ταινίας του James Bond, "No Time To Die". 

Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας - Oppenheimer

The acceptance speech for ‘OPPENHEIMER’ winning Best Picture at the #Oscars

See the full winners list: https://t.co/IctYZ9WO3B pic.twitter.com/4jAz2OCJTL

— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) March 11, 2024

Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας

Christopher Nolan (Oppenheimer)

Christopher Nolan wins Best Director at the 2024 #Oscars for #Oppenheimer pic.twitter.com/bn4dxdAmw3

— The Hollywood Reporter (@THR) March 11, 2024

Ά Ανδρικού ρόλου 


Cillian Murphy (Oppenheimer)

#CillianMurphy’s Oscar speech .
I’m not crying you are crying!!

Keywords
Τυχαία Θέματα