Oργάνωνε φόνο από τις Φυλακές: «Τη σιηπεθκιά θέλω την, την ώρα που ενναν έσσω»

Οργάνωση εγκλημάτων μέσω βιντεοκλήσης από τις Κεντρικές Φυλακές αποτυπώνουν μαρτυρίες που διαλαμβάνονται σε δύο αποφάσεις του Δικαστηρίου τις τελευταίες 10 μέρες.

Στην πρώτη περίπτωση σε απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ημερομηνίας 20 Φεβρουαρίου, η Αστυνομία ζήτησε και εξασφάλισε ένταλμα έρευνας εναντίον προσώπου που φαίνεται να έλαβε οδηγίες από κατάδικο στις Κεντρικές Φυλακές μέσω βιντεοκλήσης για την εκτέλεση άγνωστου ατόμου.

Στην απόφαση του Δικαστηρίου καταγράφονται συγκλονιστικοί διάλογοι στα ελληνικά για τον τρόπο με τον οποίο κατάδικος συνομιλούσε

μέσω βιντεοκλήσης με συνεργάτη του καθοδηγώντας τον να κινηθεί εναντίον άγνωστου ατόμου.

«Πρέπει να πάτε τζιαι να τον κανονίσετε ρε…έσιει μέρες που σου το είπα, πιένετε με το φίλο σου, εν ούλα έτοιμα δε τζιαι τις φωτογραφίες τζιαι τα video που σου έστειλα… τη σιηπεθκιά θέλω την, την ώρα που εναν έσσο τούτος...». 

Για την υπόθεση αυτή, η Αστυνομία διερευνά σωρεία αδικημάτων.  Συγκεκριμένα:

Συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματοςΣυνομωσία προς διάπραξη πλημμελήματος.Απειλή βιαιοπραγίας.Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωσηΣυμμετοχή και αποδοχή διάπραξης εγκλημάτων

Ο ύποπτος ζήτησε μέσω του δικηγόρου του να ακυρωθεί το εκδοθέν ένταλμα έρευνας στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του.  Το δικαστήριο από την πλευρά του έκρινε εκ πρώτης όψεως ότι υπάρχει θέμα προς εξέταση και έδωσε άδεια για καταχώρηση αίτησης έκδοσης εντάλματος certiorari που να ακυρώνει το ένταλμα έρευνας.

Η υπόθεση ορίστηκε για τις 29/2/2024.

Διαβάστε επίσης: Με θερμοκρασίες άνω των 20 το τελευταίο Σαββατοκύριακο του χειμώνα

Εξελίξεις σημειώνονται και στην υπόθεση που εμπρησμού και καταστροφής τεκμηρίων σε αποθήκη φύλαξής τους στον πρώτο όροφο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, που σημειώθηκε το 2021.

Η Αστυνομία συνέλαβε και δεύτερο πρόσωπο, το οποίο παραδέχθηκε ότι λάμβανε και αυτός εντολές, μέσω βιντεοκλήσης από κατάδικο των φυλακών.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε σημαντική αποσυμφόρηση στις φυλακές, με την ανέγερση του νέου κτηρίου των Κεντρικών Φυλακών μέχρι το 2026, ενώ, εντός του τρέχοντος έτους θα υπάρξει μία αποσυμφόρηση του κτηρίου των Κεντρικών Φυλακών της τάξης του 30%.

Όπως ανέφερε, «με την ολοκλήρωση των εργασιών, το κτήριο της ανοιχτής φυλακής, που θα μετατραπεί πλέον σε κτήριο κεντρικής φυλακής, θα έχει την ευχέρεια να δεχτεί έναν αριθμό της τάξης πέραν των 200 κρατουμένων».

Ο Μάριος Χαρτσιώτης, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος, μεταξύ άλλων, θέματα που έχουν να κάνουν με την οπαδική βία, την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, την αποσυμφόρηση των φυλακών και τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης.

Δείτε το ρεπορτάζ: 

Keywords
Τυχαία Θέματα