Oμόνοια:Εβδομήντα εφτά μέρες μετά…

Μια κακή παρένθεση στη γενικότερη θετική εικόνα που βγάζει εδώ και περίπου τέσσερεις μήνες χαρακτηρίζουν στην Ομόνοια την εμφάνιση και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα Κυπέλλου για τα ημιτελικά, κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Το ζητούμενο φυσικά είναι να αποδείξουν στην πράξη ότι η βαριά ήττα στο ντέρμπι «αιωνίων» ήταν απλά μια κακή παρένθεση, να την κλείσουν και να συνεχίσουν απ' εκεί που έμειναν στα παιχνίδια πρωταθλήματος.


Έχοντας πανηγυρίσει δύο σερί

τρίποντα μακριά από την έδρα, κόντρα σε Ανόρθωση (3-1) και Ερμή (1-0), οι «πράσινοι» επιστρέφουν μετά από ένα σαν γηπεδούχοι στο ΓΣΠ, για να δώσουν ακόμα ένα ντέρμπι-πρόκληση. Αντίπαλος ο πρωτοπόρος, διψασμένος, αλλά και αποδεκατισμένος Απόλλωνας. Αναλόγως από τη διαχείριση και την αντίδραση που θα δείξει η Ομόνοια, το αυριανό παιχνίδι μπορεί να αποτελέσει μια θετική συγκυρία για να επιστρέψουν τα χαμόγελα και η αυτοπεποίθηση στο πράσινο στρατόπεδο. Όχι πως το παιχνίδι είναι εύκολο. Κάθε άλλο. Ούτε οι πολλές και σημαντικές απουσίες του Απόλλωνα αποπροσανατολίζουν κανέναν. Ξέρουν ότι η ομάδα της Λεμεσού έχει βάθος στο ρόστερ, γνωρίζουν πως καίγεται για το τρίποντο και πως στον πάγκο της έχει νέο προπονητή, γεγονός που συνήθως λειτουργεί θετικά για μια ομάδα. Από την πλευρά τους, όμως, παρουσιάζονται αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι δεν έκαναν σε πρόσφατα ντέρμπι παρόμοιας σημασίας και να χαρίσουν επιτέλους στον κόσμο τους μια μεγάλη νίκη.
Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, οι καλές εμφανίσεις και οι θετικές εντυπώσεις δεν μπορούν να αφήσουν κανένα ικανοποιημένο. Ούτε τον κόσμο, ούτε την ίδια την ομάδα. Βρισκόμαστε πλέον έξι στροφές πριν το φινάλε και οι «πράσινοι» δεν έχουν την πολυτέλεια να γευτούν άλλες γλυκόπικρες γεύσεις, όπως έγινε και στα δύο πιο πρόσφατα ντέρμπι «αιωνίων» για το πρωτάθλημα, τα οποία τελείωσαν ισόπαλα, παρά την εξαιρετική παρουσία της ομάδας. Σ' αυτή την τελική ευθεία, μετρά ο κάθε κερδισμένος ή χαμένος βαθμός και αυτό το ξέρουν καλύτερα απ' όλους ο Κώστας Καϊάφας και οι παίκτες του.

Το χρωστάνε στον κόσμο
Πέραν από τα αυτονόητα, βαθμολογικά και ψυχολογικά κίνητρα, οι «πράσινοι» έχουν ακόμα έναν, εξίσου σημαντικό, λόγο να φτάσουν στη νίκη. Το χρωστάνε στον κόσμο τους. Το τελευταίο δίμηνο η Ομόνοια μάζεψε σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις έναν μεγάλο αριθμό φιλάθλων στο ΓΣΠ, σε καμία όμως απ' αυτές δεν κατάφερε να τους δώσει την ευκαιρία να πανηγυρίσουν τη νίκη. Πριν από τα δύο ντέρμπι πρωταθλήματος κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, τα οποία έληξαν 1-1, είχε προηγηθεί το ντέρμπι… υπέρβασης κόντρα στον Απόλλωνα, όπου στην Ομόνοια γνώρισαν την ήττα με 2-1.
Αύριο, λοιπόν, οι «πράσινοι» έχουν ενώπιόν τους άλλη μια ευκαιρία, την 4η μέσα σε δύο μήνες, να χαρίσουν επιτέλους στον κόσμο τους μια νίκη κόντρα σε έναν διεκδικητή του τίτλου και παράλληλα ν' αυξήσουν τις πιθανότητές τους για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Η σημαντικότητα ενδεχόμενης νίκης αποκτά μεγαλύτερη αξία, αφού την ίδια ώρα η Ανόρθωση υποδέχεται την ΑΕΚ και θα προκύψουν σίγουρα απώλειες για τον έναν ή και τους δύο βασικούς συνδιεκδικητές της 3ης θέσης.

Από την 1η Φεβρουαρίου!
Ο Καϊάφας και οι παίκτες δεν χρωστάνε απλά μια μεγάλη επιτυχία στον κόσμο τους, αλλά γενικότερα μια εντός έδρας νίκη μετά από καιρό. Την τελευταία φορά που οι φίλοι της Ομόνοιας πανηγύρισαν νίκη στο ΓΣΠ, ήταν την 1η Φεβρουαρίου! Στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, επικράτησαν με 4-2 της Δόξας, σε ένα παιχνίδι όπου σκόραραν από δύο γκολ οι Ποτέ και Ράμος, ενώ δύο φορές δίχτυα είδε και ο Λόμπο. Εβδομήντα εφτά ημέρες λοιπόν χωρίς εντός έδρας νίκη είναι πολλές, πάρα πολλές για την Ομόνοια και σήμερα καλείται να βάλει τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί.

Keywords
Τυχαία Θέματα