Oλυμπιακοί Ρίο:Η συγκίνηση της Λίμα και η Κυπριακή Συμμετοχή

Σε ολυμπιακούς ρυθμούς "κτυπά" η "καρδιά" του Ρίο Ντε Τζανέιρο, από τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Στο πλαίσιο της λαμπαδηδρομίας, το top model της Victorias Secret, Αντριάνα Λίμα, είχε την τιμή να μεταφέρει την ολυμπιακή φλόγα.

Η ίδια ανέβασε μια φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, με την παρακάτω λεζάντα«Είμαι συγκινημένη και ευγνώμων για την εμπειρία και την απίστευτη τιμή.

Είναι όνειρο να κουβαλώ την ολυμπιακή φλόγα και νιώθω περήφανη που τη μεταφέρω στην πατρίδα μου, τη Βραζιλία».

"Ζήσε το πάθος σου”

Το σλόγκαν των φετινών αγώνων είναι “Viva sua paixã” που σημαίνει “Ζήσε το πάθος σου”. Η μασκότ είναι ένα κίτρινο-μπλε πλάσμα που αντιπροσωπεύει την άγρια ζωή της Βραζιλίας και ονομάζεται «Vinicius», από τον Βραζιλιάνο ποιητή και μουσικό Vinicius de Moraes.

Είναι η πρώτη φορά που η τελετή έναρξης και λήξης θα γίνει σε ένα καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο. Οι Ολυμπιακοί του Ρίο άλλωστε συγκεντρώνουν αρκετές πρωτιές. Είναι οι πρώτοι αγώνες, που λαμβάνουν χώρα στη Λατινική Αμερική αλλά και οι πρώτοι με αποστολή που δεν εκπροσωπεί κάποιο έθνος αλλά συνολικά τους πρόσφυγες.

Η Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων συγκροτήθηκε με στόχο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα και απαρτίζεται από 10 αθλητές. Οι πέντε εξ'αυτών είναι από το Νότιο Σουδάν και θα διαγωνιστούν σε αγώνες δρόμου, ο ένας είναι από την Αιθιοπία και θα τρέξει στον Μαραθώνιο, δύο είναι από τη Συρία και θα διαγωνιστούν στην κολύμβηση ενώ ένας ακόμα από το Κονγκό θα λάβει μέρος στους αγώνες τζούντο.

Οι παράγοντες που έλαβαν χώρα για την διεξαγωγή των αγώνων στο Ρίο

Σημαντικό ρόλο στην διεξαγωγή των ολυμπιακών αγώνων στο Ρίο, το 2009, έπαιξαν δυο παράγοντες: Το γεγονός ότι οι αγώνες, δεν είχαν διοργανωθεί ξανά σε χώρα της Λατινικής Αμερικής καθώς και η συνεισφορά που θα μπορούσαν να έχουν στην ανάπτυξη της Βραζιλίας ήταν ουσιαστικά τα κύρια κριτήρια.

Ξεκίνημα για την Κύπρο με τρεις συμμετοχές στους Ολυμπιακούς του Ρίο

Τρεις Κύπριοι αθλητές ρίχνονται στη μάχη την πρώτη ημέρα των 31ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Μάριος Γεωργίου, η Σωτηρία Νεοφύτου και ο Ιάκωβος Χατζηκωνσταντίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα