Απολογισμός των ζημιών που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις

Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν από τους σφοδρούς άνεμους και τις καταρρακτώδεις βροχές σε διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η Υπηρεσία δέχθηκε περισσότερες από 70 κλήσεις, οι οποίες αφορούσαν, κυρίως, μετακίνηση οχημάτων, άντληση νερού από υπόγεια, άνοιγμα οχετών και μετακίνηση δέντρων εξαιτίας των σφοδρών ανέμων.

Λάρνακα:

Αρκετοί δρόμοι, πλημμύρισαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπεσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στη Λάρνακα και

την επαρχία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις βροχές πλημμύρισαν δρόμοι στην περιοχή Καμάρων. Οι Οδοί Γιάννου Κρανιδιώτη, Αρχιμανδρίτη Μακαρίου Μαχαιριώτη και αρκετά σοκάκια στη Λάρνακα έχουν καταστεί αδιάβατα, με αποτέλεσμα να κλείσουν.

Αρκετά αυτοκίνητα, μεταξύ αυτών και αυτοκίνητο της Αστυνομίας, ακινητοποιήθηκαν σε πλημμυρισμένους δρόμους, ενώ μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσπαθούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας να απεγκλωβίσουν τους οδηγούς.

Λεμεσός:

Η επιδείνωση του καιρού άρχισε λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα στην επαρχία Λεμεσού.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν μικρές ζημιές. Από τους δυνατούς ανέμους η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπό της, Ανδρέα Κεττή, δέχθηκε μικρό αριθμό κλήσεων.

Συγκεκριμένα, δέχθηκε 8 κλήσεις που αφορούσαν πτώσεις δέντρων στην περιοχή Τραχωνίου. Η μετακίνηση τους ήταν άμεση.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους ήταν επίσης άμεση. Σε κάποιες περιοχές, σύμφωνα με την Αστυνομία, έπεσαν πινακίδες.

Πάφος:

Από τις καταρρακτώδεις βροχές σημειώθηκε κατολίσθηση στον δρόμο Στρουμπιού – Τσάδας. Άμεση ήταν η επέμβαση της κοινοτικής αρχής Στρουμπιού για τον καθαρισμό του δρόμου και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Η πυροσβεστική Υπηρεσία Πάφου ανταποκρίθηκε σε δύο κλήσεις για την αποκοπή δένδρων στους Δήμους Πάφου και Γεροσκήπου. Το ένα δένδρο αποκόπηκε επί της οδού Αγίου Αντωνίου και το δεύτερο δέντρο σε οδική αρτηρία της Γεροσκήπου. Με την άμεση παρέμβαση της Π.Υ. οι δρόμοι καθαρίστηκαν και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.

Τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν στο διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς.

Αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις περιοχές

Αποκαταστάθηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στις περιοχές που είχαν βρεθεί στο "σκοτάδι" λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των σφοδρών ανέμων.

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, αποκαταστάθηκε πλήρως η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σ’ όλες τις περιοχές της Κύπρου, ενώ τα συνεργεία της ΑΗΚ παραμένουν επί ποδός σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα