Oι Συνεταιρισμοί διασφαλίζουν ένταξη για όλους

Τη μοναδικότητα του συνεργατικού μοντέλου και τα οφέλη που προσφέρει στην οικονομία και στην κοινωνία υπογραμμίζει σε μήνυμα της για τη Διεθνή Ημέρα Συνεργατισμού η Διεθνής Συνεργατική Ένωση.

Η Διεθνής Ημέρα Συνεργατισμού γιορτάζεται το πρώτο Σάββατο Ιουλίου.

Η Διεθνής Συνεργατική Ένωση αναφερόμενη στις αρχές και τις αξίες του συνεργατικού μοντέλου σημειώνει στο μήνυμα της ότι αυτές παρέχουν πρόσβαση στη δημιουργία οικονομικής άνεσης και καταπολεμούν τη φτώχεια και την ανισότητα δημιουργώντας ένα κόσμο χωρίς διακρίσεις.

Πέραν από τη συνεταιριστική δομή, οι συνεταιρισμοί προωθούν

επίσης την εξωτερική ισότητα, μέσω της έβδομης αρχής η οποία είναι το ενδιαφέρον για την κοινότητα. Δεσμεύονται για την βιώσιμη ανάπτυξη των κοινοτήτων τους από περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική άποψη και αυτή η δέσμευση αποδεικνύεται σε ολόκληρο τον κόσμο με την συνεταιριστική υποστήριξη για κοινοτικές δραστηριότητες.

Η Διεθνής Συνεργατική Ένωση καλεί τους συνεταιρισμούς όλου του κόσμου να προβληματιστούν για τη δυστυχία που προκαλείται από την αυξανόμενη ανισότητα, να ανανεώσουν τη δέσμευσή τους για τη διασφάλιση της ισότητας σε όλες τις κοινότητές τους και να γιορτάσουν τη συνεισφορά των συνεταιρισμών στο να γίνει ο κόσμος ένα καλύτερο μέρος για όλους.

Με την ευκαιρία της Διεθνoύς Ημέρας Συνεργατισμού θα διοργανωθεί συναυλία (The Coop Band) την Κυριακή 2 Ιουλίου στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου στη Λεμεσό στις 19:00. Είσοδος δωρεάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα