O Σπύρος ένωσε ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ (pic)

Οι σχέσεις των δυο πλευρών μόνο ως θυελλώδεις μπορούν να χαρακτηριστούν. Αν υπήρχε ο ορισμός του κομματικού εμφυλίου τότε αυτός θα είχε δίπλα τα ονόματα του Νικόλα Παπαδόπουλου και του Μάριου Καρογιάν.

Η νίκη του Νικόλα Παπαδόπουλου επί του Μάριου Καρογιάν στην εσωκομματική διαδικασία τον Δεκέμβριο του 2013, τροχιοδρόμησε μια μη αναστρέψιμη κατάσταση ανάμεσα στις δυο πτέρυγες.

Αποκορύφωμα της πολύχρονης σύγκρουσης των δυο αντρών ήταν η διαγραφή του Καρογιάν και της ομάδας του από το ΔΗΚΟ τον Φεβρουάριο

του 2018.

Ο τέως πρόεδρος του ΔΗΚΟ και μια σειρά πρώην στελεχών του κόμματος, προχώρησαν ως γνωστόν στην δημιουργία της ΔΗΠΑ, η οποία θα κατέλθει και στη μάχη των επικείμενων ευρωεκλογών, ευελπιστώντας να αποσπάσει ποσοστό άνω του 3,6% όπου θα της επιτρέψει να ελπίζει σε είσοδο της στη Βουλή το 2021.

Κάτι τέτοιο δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να γίνει πραγματικότητα το ΔΗΚΟ, το οποίο προφανώς και επιθυμεί τον πολιτικό αφανισμό του Μάριου Καρογιάν και όλων όσοι τον περιστοιχίζουν.

Όλα αυτά βέβαια, μπήκαν στην πάντα, τουλάχιστον για λίγο, λόγω του Σπύρου.

Το περασμένο Σάββατο (9/3) λοιπόν, ΔΗΚΟϊκοι και στελέχη της ΔΗΠΑ «αναγκάστηκαν» να καθίσουν σε απόσταση αναπνοής για να τιμήσουν τη μνήμη του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και ιδρυτή του ΔΗΚΟ, Σπύρου Κυπριανού.

Keywords
Τυχαία Θέματα