Nτράγκι: Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η στήριξη της Ελλάδας

Η ΕΚΤ έχει δανείσει στην Ελλάδα περισσότερα χρήματα απ΄ οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης, δήλωσε στη διάσκεψη τύπου της Λευκωσίας, ο Μάριο Ντράγκι.

Συγκεκριμένα, η "η ΕΚΤ έχει δανείσει στην Ελλάδα μέχρι τώρα 100 δισ. ευρώ", είπε, ενώ τόνισε ότι "η ΕΚΤ έχει δανείσει στην Ελλάδα

περισσότερα χρήματα απ΄οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης"."Έχει διπλασιάσει την δανειοδότηση της από 50 σε 100 τους τελευταίους δύο μήνες. Είναι 68% του ελληνικού ΑΕΠ, το υψηλότερο στη ζώνη του ευρώ. Με αυτή την έννοια μπορεί να πει κανείς ότι η ΕΚΤ είναι η ΚΤ της Ελλάδας όμως είναι και η Τράπεζα όλων των άλλων χωρών της ζώνης", πρόσθεσε.

Βασίζεται σε κανόνες, είπε, υπογραμμίζοντας ότι "αν υπάρχει πρόσβαση στις αγορές πολλές από τις ανησυχίες μας θα πάψουν να υπάρχουν. Άρα το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι η ευελιξία προς την οικονομική πολιτική της Ελλάδας θα προέλθει από τις αποφάσεις των υπολοίπων μελών της Ευρωζώνης".Ο κ. Ντράγκι, ο οποίος απαντούσε σε ερωτήσεις στο πλαίσιο κοινής διάσκεψης Τύπου με την Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, ανέφερε ότι το τελευταίο που μπορεί κανείς να πει είναι ότι η ΕΚΤ δεν υποστηρίζει την Ελλάδα.

"Δεν αγοράζουμε ελληνικά ομόλογα χωρίς αξιολόγηση"

Όσον αφορά την αγορά ελληνικών ομολόγων, είπε ότι η ΕΚΤ είναι η πρώτη που εύχεται να μπορεί να χρηματοδοτήσει την ελληνική οικονομία δεδομένου ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις, δηλαδή ότι υπάρχει μια επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης της χώρας σύντομα.Θα χαιρετίζαμε μια τέτοια εξέλιξη, ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή η ΕΚΤ δεν μπορεί να αγοράσει ελληνικά ομόλογα."Φερέγγυες οι ελληνικές τράπεζες"

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ντράγκι είπε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες, σημειώνοντας παράλληλα ότι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να διατηρηθεί η φερεγγυότητα και η ευρωστία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα