ΑΚΕΛ & CTP ετοιμάζουν σχέδιο για να στηρίξουν τις συνομιλίες

Με στόχο τον καταρτισμό ενός σχεδιασμού για να έρθουν κοντά Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι και να στηρίξουν τη διαδικασία των συνομιλιών των δύο ηγετών, μέλη του τουρκοκυπριακού Ρεπουμπλικανικού κόμματος (CTP) Κερύνειας και του ΑΚΕΛ Λεμεσού, συναντήθηκαν στην Κερύνεια.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στη συνάντηση παρέστησαν από πλευράς ΑΚΕΛ ο Ευρωβουλευτής Νεοκλής Συλικιώτης, οι Βουλευτές Αντρέας Καυκαλιάς, Γιώργος Γεωργίου, ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου Κυριάκος

Χατζηττοφή, καθώς και εκπρόσωποί της ΠΟΓΟ και της ΕΔΟΝ.

Οι αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων αποφάσισαν να εργαστούν από κοινού για την κοινή τους πατρίδα.

Ο επικεφαλής του CTP Κερύνειας Mehmet Kale Kişi είπε πως η διαδικασία να αντιμετωπιστεί ο πόνος στις δύο κοινότητες πρέπει να συνεχιστεί και πως οι σχέσεις θα πρέπει να ενισχυθούν στο επίπεδο των πολιτών, σημειώνοντας πως τα δύο κόμματα έχουν σημαντική ευθύνη προς αυτή την κατεύθυνση.

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου είπε πως τα δύο κόμματα έχουν την ιστορική ευθύνη σε αυτή τη διαδικασία και πως τα αριστερά κόμματα θα πρέπει να διαμορφώσουν αυτήν την κοινή πατρίδα.

Είπε, επίσης, ότι είναι ενθουσιασμένος με την προοπτική επανένωσης του νησιού, σημειώνοντας πως ΑΚΕΛ και CTP προσπαθούν για 42 χρόνια να οικοδομήσουν ξανά τη χώρα. Πρόσθεσε πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο, σημειώνοντας πως ο κόσμος στις δύο κοινότητες πρέπει να εκφραστούν τώρα και να στηρίξουν τη διαδικασία των συνομιλιών.

Θα επανενώσουμε τη χώρα μας με ισχυρή αλληλεγγύη, είπε ο κ. Γεωργίου, σημειώνοντας πως ονειρεύονται μια ελεύθερη, ομοσπονδιακή χώρα, όπου όλοι οι πολίτες θα είναι ίσοι. Τέλος, διαβεβαίωσε ότι αυτές οι συναντήσεις θα συνεχιστούν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα