Mήνυμα Καδή για καλλιέργεια του πνεύματος

Η παιδεία και η θρησκεία είναι έννοιες συνδεδεμένες με τη διάπλαση συγκροτημένων προσωπικοτήτων και με την καλλιέργεια του πνεύματος και της ψυχής των ανθρώπων, σημείωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, σε εκδήλωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της εορτής των Ελληνικών Γραμμάτων, της εορτής των Τριών Ιεραρχών και συνδιοργανώθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή και τη Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας της Κύπρου,

σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

«Η εκδήλωση έχει σκοπό να προβάλει τη σχέση μεταξύ Παιδείας και Θρησκείας, δύο εννοιών που είναι συνδεδεμένες με τη διάπλαση συγκροτημένων προσωπικοτήτων και με την καλλιέργεια του πνεύματος και της ψυχής των ανθρώπων» είπε σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Παιδείας.

«Ο Βασίλειος ο Μέγας, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος με τον θεόπνευστο λόγο τους, τον συγγραφικό τους πλούτο, και τη φιλανθρωπική τους δράση αποτέλεσαν φωτεινά πρότυπα Παιδαγωγών και ενάρετων ανθρώπων για τις επόμενες γενιές. Αφιέρωσαν τη ζωή τους στους συνανθρώπους τους, διδάσκοντας την αλήθεια, τις αξίες και τις αρετές που πρεσβεύει η χριστιανική ορθόδοξη πίστη. Το ποιμαντικό και ανθρωπιστικό τους έργο δεν παρέμεινε σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά μετουσιώθηκε σε πράξη, αφού οι ίδιοι, ενώ προέρχονταν από ευκατάστατες οικογένειες, δείχνοντας μεγαλείο ψυχής δεν δίστασαν να διαθέσουν όλα τους τα υπάρχοντα σε όσους ήταν οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστεροι» ανέφερε ο κ. Καδής.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι η εκδήλωση νοηματοδοτεί, παράλληλα, και την τελετή εγκαινίων των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της Θεολογικής Σχολής Κύπρου, που, όπως ανέφερε, παρά την σχετικά πρόσφατη ίδρυση της, χαρακτηρίζεται για το υψηλό μορφωτικό της επίπεδο και το σπουδαίο πνευματικό και ακαδημαϊκό έργο που επιτελεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα