McLaren MCL32: Το μονοθέσιό της για το 2017

Η ΜακΛάρεν παρουσίασε στις εγκαταστάσεις της στο Γουόκινγκ το μονοθέσιό της για το 2017, με την παράσταση να κλέβει, φυσικά, το έντονο πορτοκαλί του χρώμα.

Την είχαμε συνηθίσει αλλιώς (εξαιρούνται όσοι βλέπουν Φόρμουλα 1 εδώ και 50 χρόνια): ασημί ή μαύρη με το προσωνύμιο «Ασημένια Βέλη» να την συντροφεύει σε κάθε της αγωνιστικό χιλιόμετρο. Ωστόσο, οι άνθρωποι της ομάδας είχαν φροντίσει να «προειδοποιήσουν» εδώ και καιρό: τα πράγματα φέτος θα άλλαζαν.

Όπερ και εγένετο: οι Βρετανοί παρουσίασαν στο Γουόκινγκ το μονοθέσιο με τ' οποίο θ' αγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της

Φόρμουλα 1 για το 2017 και το πορτοκαλί χρώμα- το «αυθεντικό» της ΜακΛάρεν που, όμως, δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε αγώνα από το μακρινό 1971- επισκίασε τα πάντα.

Πέραν των προφανών μετατροπών, προκειμένου να συμβαδίζει με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς (πιο φαρδύ και χαμηλωμένο το μονοθέσιο όπως μπορείτε να δείτε στην media gallery), αξίζει να σταθεί κανείς στο γεγονός πως το “MP-4” του ονόματος των προηγούμενων ετών έχει αντικατασταθεί από το MCL (εκ του McLaren, φυσικά), ενώ πρέπει να τονιστεί πως αυτή θα είναι η τρίτη χρονιά της συνεργασίας με την Χόντα- μια συνεργασία που στη δεκαετία του 1980 έκανε θαύματα, όμως πλέον μοιάζουν να της έχουν σωθεί.

Ο Στόφελ Φαντόρν έχει αντικαταστήσει, όπως είναι καιρό γνωστό, τον Τζένσον Μπάτον και θα είναι το νούμερο 2 της ομάδας.

Όσο για το νούμερο 1; Ο υπερταλαντούχος (αλλά και στα 36 του, πλέον...) Φερνάντο Αλόνσο θέλει να σταματήσει να βολοδέρνει στις πίσω θέσεις ή να παλεύει με νύχια και με δόντια να μπει στη βαθμολογούμενη δεκάδα και να επιστρέψει εκεί που του αξίζει: στη μάχη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θα τα καταφέρει; Το 2017 μοιάζει απίθανο.

Αν, όμως, η αισιοδοξία των ανθρώπων της ομάδας «βγει» αληθινή στην πίστα, τότε το 2018 θα είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα