Δεν ανταποκρίθηκε, έχασε φυσιολογικά (βίντεο - φώτο)

Τη δεύτερη ήττα στο Γιουρόπα Λιγκ δέχθηκε απόψε ο ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι έχασαν σχετικά εύκολα από τη Σπάρτα στην Πράγα με 2-0 και ως εκ τούτου οι πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση μειώθηκαν αισθητά. Φατάι και Μπράμπετς τα τέρματα των γηπεδούχων που σημάδεψαν το δοκάρι με τον Γίρατσεκ. Η καλύτερη στιγμή του ΑΠΟΕΛ στο 59’ με τον Εφραίμ, ο οποίος υποχρέωσε τον Μπίτσικ σε εκπληκτική επέμβαση.

Μετά

το πέρας της 2ης αγωνιστικής ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στον πυθμένα του 11ου ομίλου με μηδέν βαθμούς, σε αντίθεση με τη Σπάρτα που βρίσκεται στη 2η με τέσσερις. Στην κορυφή η Σάλκε με έξι βαθμούς που κέρδισε τον Αστέρα με 4-0. Ένα βαθμό έχει η Ελληνική ομάδα, η οποία είναι η επόμενη αντίπαλος των γαλαζοκιτρίνων.

Η νίκη των Τσέχων είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Ο ΑΠΟΕΛ άργησε να μπει στο στον αγώνα και έδωσε δικαιώματα στους γηπεδούχους να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να σκοράρουν. Μετά το 30’ ξύπνησαν οι γαλαζοκίτρινοι αλλά έχαναν ήδη με 1-0. Στη συνέχεια ανέβηκαν, δημιούργησαν τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, όμως, καπάκι ήρθε το δεύτερο τέρμα της Σπάρτα που τους … έκοψε τα πόδια.

Το παιγνίδι

Η Σπάρτα Πράγας ήθελε από νωρίς να δείξει ποιο θα είναι το αφεντικό του αγώνα και φρόντισε να το περάσει στον ΑΠΟΕΛ. Οι γηπεδούχοι από τα πρώτα λεπτά ήταν απλωμένοι στο γήπεδο, πίεζαν ψηλά και φαινόταν ότι αγωνίζονταν με ποδοσφαιριστή περισσότερο. Οι γαλαζοκίτρινοι ίσως να μην περίμεναν το ασφυκτικό πρέσινγκ του αντιπάλου και ξαφνιάστηκαν. Δεν μπορούσαν με τίποτα να κρατήσουν μπάλα και έδειχναν χαμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κάνουν ότι θέλουν και να σκοράρουν στο 24ο λεπτό.

Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά πέρασαν κάποια λεπτά για να τα καταφέρει. Μετά το μισάωρο οι ποδοσφαιριστές του Κετσπάγια έκαναν σιγά σιγά την εμφάνιση τους και μέχρι τη συμπλήρωση του ημιχρόνου ισοζύγισαν περίπου το παιγνίδι.

Στην επανάληψη, οι γαλαζοκίτρινοι μπήκαν καλά, σαφώς καλύτερα από ότι στο πρώτο ημίχρονο. Προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να κάνουν το παιγνίδι τους. Στο 61’ έχασαν τεράστια ευκαιρία να φέρουν τον αγώνα στα ίσα, αλλά ο Εφραίμ νικήθηκε από πολύ κοντά από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, οι οποίοι στην αμέσως επόμενη φάση διπλασίασαν τα τέρματα τους.

Αυτό ήταν. Ο ΑΠΟΕΛ επηρεάστηκε σε τεράστιο βαθμό και έδειξε να μην πιστεύει καθόλου στην… επιστροφή. Οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν και πάλι, έκαναν ότι ήθελαν, σημάδεψαν το δοκάρι και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για το τρίτο τέρμα.

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του αγώνα Σπάρτα Πράγας - ΑΠΟΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα