Σαλαμίνα-Ανόρθωση 1-1: Χορταστικό παιχνίδι με... απώλειες

Δεν χάρηκε καμία ομάδα στην πρεμιέρα τους στο πρωτάθλημα Cyta με Νέα Σαλαμίνα και Ανόρθωση να μένουν στην ισοπαλία (1-1) και να έχουν τις πρώτες απώλειες στο πρωτάθλημα. Το γκολ για την Ανόρθωση ο Ρουμπέν Ράγιος στο 16', με τον Νταμάχου στο 73' να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα στο στάδιο "Αμμόχωστος". Δυναμικό ντέρμπι, καλή κυκλοφορία της μπάλας, δύο δοκάρια για τη Νέα

Σαλαμίνα στο 61' και στο 88'. Δύο διαφορετικά πρόσωπα από την ομάδα του Ρόνι Λέβι, που στο β' ημίχρονο παρουσιάστηκε εντελώς διαφορετική σε σχέση με την ανεβασμένη Νέα Σαλαμίνα. Από ένα βαθμό λοιπόν θα μοιραστούν οι δύο ομάδες στην πρεμιέρα τους.

Εικόνα αγώνα:

Κυρίαρχη στο παιχνίδι της, διεκδικητική, έχοντας το πάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο στο στάδιο "Αμμόχωστος" η Ανόρθωση. 0-1 το σκορ στο πρώτο 45λεπτο με σκόρερ τον Ρούμπεν Ράγιος από στημένη φάση. Καλύτερη η Ανόρθωση στο πρώτο ημίχρονο με τη Νέα Σαλαμίνα, οργανωμένη στις επιθέσεις σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που παρουσίασαν αρκετά κενά, κυρίως στην αμυντική της γραμμή.

Στο 13' ο Καμαρά βρέθηκε κοντά στο γκολ, όμως το γυριστό του σουτ από πλεονεκτική θέση κατέληξε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ από το Ράγιος. Στο 23' ο Αμπτνουλάγιεφ έκανε γυριστό σουτ με προυποθέσεις, η μπάλα όμως πέρασε πάνω από την εστία του Βεσελόφσκι.

Οι "ερυθρόλευκοι" επηρεάστηκαν από το γκολ που δέχθηκαν με την μοναδική καλή στιγμή να καταγράφεται από τον Σανγκόι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 29'. Οι παίκτες του Ρόνι Λέβι είχαν την κατοχή, κυκλοφορούσαν με άνεση τη μπάλα, είχαν στο σύνολο πέντε τελικές, σε αντίθεση με τον Λιάσο Λουκά που έπρεπε να βρει λύσεις στην επανάληψη.

Διαφορετική Νέα Σαλαμίνα, διαφορετική Ανόρθωση είδαμε στο β' ημίχρονο. Η γηπεδούχος ομάδα αλλαγμένη προς το καλύτερο σε αντίθεση με την φιλοξενούμενη που παρουσίαζε ένα διαφορετικό πρόσωπο, μία Ανόρθωση που υστερούσε σε όλους τους τομείς του δεύτερου 45λεπτου. Πλούσιο το β' ημίχρονο με μπόλικες φάσεις, με αγωνιστική άνοδο από τη Νέα Σαλαμίνα, δοκάρι με το Σανγκόι, μεγάλη ευκαιρία με τον Μπριτζίτο και τον Μακρίεφ. Κόντρα στη ροή του αγώνα η Ανόρθωση έφτασε κοντά στο 0-2 με τον Γκάντσεφ που σε άδειο τέρμα στο 70' να μην βρίσκει στόχο.

Στο 73' η Νέα Σαλαμίνα απάντησε και με γκολ του Νταμάχου και σέντρα από το Σανγκόι, έφερε το παιχνίδι στα ίσα για το 1-1, με τον πάγκο του Λιάσου Λουκά ν' ανακουφίζεται πανηγυρίζοντας έξαλλα το γκολ. Μεγάλη ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα για την ανατροπή. Στο 88' η μπάλα στην κεφαλιά του Καρώ, βρίσκει στον Σίλντεφελντ και αργότερα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Χαρούς.

Οι συνθέσεις:

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Βοσκανιάν, Γκράσι, Κορέια, Καρώ, Μανογιάν, Νταμάχου, Σανγκόι (88' Σιαθάς), Μπριτζίτο, Κυπριανού (52' Κάκκο), Μακρίεφ

Ανόρθωση: Χαρούς, Ντουγκλάο, Σίλντεφελντ, Πράνιτς, Μπανταλόφσκι, Βίκτορ, Σιβού, Ράγιος, Αμπντουλάγεφ (82' Άλβες), Παλάνκα (65' Γκάντσεφ), Καμαρά

>

Keywords
Τυχαία Θέματα