Δραματική νίκη του Ολυμπιακού επί του Ερμή

Την δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Ολυμπιακός ο οποίος επικράτησε του Ερμή με δραματικό τρόπο με 2-1. Η ομάδα του Χρύση Μιχαήλ έφτασε στους 10 βαθμούς αφήνοντας τον Ερμή στους 6.

Ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Κάστρο στο 54ο λεπτό με τον Τσούμου να φέρνει τον αγώνα στα ίσια στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Ο Κωνσταντίνος Σαμάρας όμως είπε την τελευταία λέξη από το σημείο του πέναλτι (σε μια φάση

που θα συζητηθεί αρκετά) και χάρισε την νίκη στην ομάδα του.

Ολυμπιακός: Χίντι, Πολυκάρπου (38' Σεραφείμ), Πεχλιβάνης, Σωτηρίου, Τόρες, Κάστρο (57' Μενελάου), Παχίπης (89' Καπαρτής), Σαμάρας, Χριστοφίδης, Αντωνίου, Μιγκελίτο

Ερμής: Αραμπατζής, Ιμερέκοφ, Φρίμπονγκ (62' Γουικς), Μαρτίνιουκ, Εμεγκάρα, Τσούμου, Κωνσταντίνου, Χριστοφή, Πατσέκο (68' Γεωργιάδης), Τσίνα, Ψάλτης (80' Ταραλίδης)

Διαιτητής: Αναστασίου Γιάννης

Βοηθοί: Μαρίνου Μιχάλης/Γεωργίου Παύλος

Κίτρινες: Σαμάρα, Χίντι/ Εμερένγκο

Κόκκινες:

Δυο κλασικές για Ολυμπιακό

Πολύ δυνατά μπήκε στον αγώνα ο Ολυμπιακός με την ομάδα του Χρύση Μιχαήλ να ψάχνει από την αρχή το γκολ. Πριν την συμπλήρωση του πρώτου 10λέπτου βρήκε τρις ευκαιρίες και μάλιστα οι δυο ήταν κλασικές. Στο 3ο λεπτό ο Μικελίτο έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Φρίμπονγκ απομάκρυνε την μπάλα πριν περάσει την τελική γραμμή. Στο 4ο λεπτό ο Τόρες έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά λίγο έξω, ενώ στο 9ο λεπτό λίγο έλειψε ο Ολυμπιακός να πάρει κεφάλι στο σκορ με αυτογκολ. Ο Τόρες έκανε την σέντρα και ο Ψάλτης με το στήθος λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα του τερματοφύλακα του, ωστόσο ο Αραμπατζής μάζεψε την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια.

Ακίνδυνος ο Ερμής

Πρώτη ουσιαστική καλή φάση στον αγώνα για τον Ερμή ήρθε στο 20λεπτό της αναμέτρησης με τον Εμεγκάρα να κάνει το σουτ με την μπάλα να καταλήγει έξω. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, αλλά μόνο την κατοχή της μπάλας χωρίς να γίνεται επικίνδυνος. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι τρις ευκαιρίες της ομάδας του Ολυμπιακού ο Ερμής έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του Αραμπατζή με αποτέλεσμα ο καλός ρυθμός του αγώνα στα πρώτα λεπτά να χαλάσει.

Πρώτη απειλή στο 32' για Ερμή

Ο Νίκος Παναγιώτου περίμενε 30λεπτά για να δει την ομάδα του να χάνει την πρώτη της ευκαιρία στον αγώνα. Ο Άλεξ Κωνσταντίνου με κάθετη ωραία μπαλιά βρήκε τον Τσούμου στην περιοχή του Ολυμπιακού με τον επιθετικό του Ερμή, όμως να μην προλαβαίνει για να πλασάρει σωστά τον Χίντι, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.

Κλασική ο Ερμής, το γκολ ο Ολυμπιακός

Με μια κλασική ευκαιρία και ένα γκολ άρχισε το β’ μέρος. Στο 48ο λεπτό ο Ερμής βρέθηκε μια ανάσα από το να ανοίξει το σκορ ωστόσο το τακουνάκι που επιχείρησε ο Τσούμου πέρασε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι του Χίντι. Στην πρώτη του ευκαιρία στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός σκόραρε. Κέρδισε φαουλ σε καλή θέση και την εκτέλεση ανέλαβε ο Κάστρο στο 54ο λεπτό και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Αραμπατζή βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό.

Ο Πεχλιβάνης πάνω στην γραμμή

Στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ερμής έφτασε πολύ κοντά στο να φέρει στα ίσια τον αγώνα. Ωστόσο την κεφαλιά του Ιμερένκο έδιωξε πάνω στην γραμμή του τέρματος ο Πεχλιβάνης σώζοντας τον Ολυμπιακό από σίγουρη ισοφάριση.

Νέο ΟΧΙ του Χίντι σε Κωνσταντίνου

Απίστευτη ευκαιρία για τον Ερμή στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης με πρωταγωνιστές του Κωνσταντίνου και Χίντι. Ο άσος του Ερμή έπιασε το γυριστό σουτ το οποίο εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Χίντι κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Ισοφάρισε με Τσούμου και πήρε τη νίκη ο Ολυμπιακός με Σαμάρα

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης έγιναν όλα. Ο Τσούμου ισοφάρισε με πλασέ σε 1-1 και εκεί που όλα έδειχναν πως οι δυο ομάδες θα έπερναν από ένα βαθμό ήρθε η απόφαση του Γιάννη Αναστασίου να τα αλλάξει όλα. Ναι σωστά ο Ιμερένκο ανατρέπει τον Μιγκελίτο, αλλά εκτός περιοχής με τον Γιάννη Αναστασίου να δείχνει την άσπρη βούλα. Από εκεί ο Σαμάρας ευστόχησε και χάρισε την δραματική νίκη στον Ολυμπιακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα