Ανόρθωση-ΑΕΚ 0-1: Κλείδωσε τη 2η θέση με Ακοράν

Η ΑΕΚ έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το φετινό πρωτάθλημα, αφού έφυγε με το διπλό κόντρα στην Ανόρθωση και τερμάτισε τη 2η θέση με 76 βαθμούς.

Η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 χάρη στο γκολ του Ακοράν στο 42’ με ωραίο πλασε. Σε γενικές γραμμές η ΑΕΚ ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δίκαια πήρε τη νίκη με την οποία ολοκληρώνει το φετινό πρωτάθλημα.

Σε

ένα ημίχρονο με πολύ χαμηλό ρυθμό, η ΑΕΚ είχε τις καλύτερες και περισσότερες ευκαιρίες. Σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, χωρίς όμως να μπορέσουν να βάλουν αρκετή πίεση στην άμυνα της Ανόρθωσης. Στο 16’ και στο 17’ ο Κόπριβετς με δυο μεγάλες επεμβάσεις κράτησε το μηδέν για την Ανόρθωση, αφού σταμάτησε εντυπωσιακά τις προσπάθειες των Ακοράν και Καταλά.

Στο 42’ η ΑΕΚ πήρε αυτό που άξιζε με βάση την εικόνα του αγώνα. Ο Ακοράν μετά από σέντρα του Τέτε βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Κόπριβετς.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες με Μυτίδη και Μπόλιεβιτς να κάνει το 2-0. Ο Μυτίδης δεν βρήκε στόχο από πλάγια θέση, ενώ το πλασέ του Μπόλιεβιτς απέκρουσε ο Βίκτορ στη γραμμή. Μετά από τις μεγάλες ευκαιρίες, ο ρυθμός του αγώνα ήταν ο ίδιος με του πρώτου ημιχρόνου, με την Ανόρθωση να είναι βελτιωμένη. Στο 69’ οι ισορροπίες άλλαξαν καθώς ο Ράγιος δέχθηκε δεύτερη κίτρινη και η Ανόρθωση έμεινε με 10 παίκτες.
Μετά από εκείνο το σημείο η ΑΕΚ κράτησε την μπάλα και διαχειρίστηκε σωστά το υπέρ της σκορ, κρατώντας το μέχρι το τέλος.

ΑΕΚ: Πάμπλο, Ορτίθ, Γκαρίδο, Μοισόφ, Καταλά, Μπόλιεβιτς, Τρουγιόλς, Χέφελ(72’ Μαλόκου), Ακοράν(90’ Τομάς), Τέτε(81’ Χαραλαμπίδης), Μυτίδης
Απόλλων: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Κορρέα, Αριστοτέλους, Ευθυμίου(56’ Χατζηπασχάλης), Οικονομίδης, Βίκτορ, Μίτροβιτς, Ράγιος, Καλό(85’ Ιωάννου), Καμπρέρα (77’ Άλβες)

Keywords
Τυχαία Θέματα