ΑΕΖ – ΑΕΛ 0-3: Επιβλητικό πέρασμα από το Παφιακό!

Επιβλητικό ήταν το πέρασμα της ΑΕΛ από το Παφιακό που φιλοδώρησε με 3άρα την ΑΕΖ και μείωσε στο -2 από την κορυφή βάζοντας επιπλέον πίεση στον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.

Οι «κίτρινοι» της Λεμεσού δεν δυσκολεύτηκαν απέναντι στην ομάδα από το Ζακάκι συνδυάζοντας αποτελεσματικότητα και καλή εμφάνιση.

Ο Μπλάνκο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής από πλευράς ΑΕΛ

μοιράζοντας δύο ασίστ τις οποίες μετέτρεψαν σε γκολ Νικολάου και Μέσκα, σκόραρε από το σημείο του πέναλτι ο Αρουαμπαρένα.

Η εικόνα του αγώνα:

Καλύτερη από το ξεκίνημα του αγώνα ήταν η ΑΕΛ η οποία μόλις στο 2ο λεπτό έδειξε τις διαθέσεις της με την κεφαλιά δοκάρι του Τζούνιορ.

Είχε κατοχή, πίεσε την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων ήταν ιδιαίτερα απειλητική στις επιθέσεις της δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην ΑΕΖ που αδυνατούσε να αναχαιτίσει σωστά τις επιθετικές εξάρσεις των κίτρινων της Λεμεσού.

Στο 6΄ ο Μέσκα, στο 14΄ ο Λαφράνς και στο 38’ ο Πίτι οι ευκαιρίες των φιλοξενούμενων, απείλησε στο 25΄ με τον Πασίνγκοβιτς η ΑΕΖ.

Η πίεση της ΑΕΛ έφερε αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρος με τον Νικολάου να πηδά πιο ψηλά απ’ όλους μετά από εκτέλεση κόρνερ και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Σωφρονίου.

Ολοκληρωτική υπεροχή της ΑΕΛ και στο 2ο ημίχρονο, είχε την πλήρη έλεγχο του αγώνα, είχε κατοχή και περιόρισε σε παθητικό ρόλο την ΑΕΖ.

Στο 64΄ ο Μέσκα εκμεταλλεύτηκε στο ακέραιο την μπαλιά του Μπλάνκο και με κεφαλιά εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα κάνοντας το 2-0 για την ομάδα του.

Το γκολ απλοποίησε τα δεδομένα του αγώνα για την ΑΕΛ η οποία συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, έχασε κάποιες αξιόλογες ευκαιρίες με τον Γεωργιάδη στο 76ο λεπτό όμως το 2-0 για να έρθει στο 79΄ ο Αρουαμπαρένα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι να σφραγίσει το επιβλητικό πέρασμα της ΑΕΛ από το Παφιακό.

ΑΕΖ: Σωφρονίου, Χρίστου (46' Παπαχριστοφόρου), Σκόπγιακ, Στρελκόβς, Μαμμίδης, Κατσής, Ποσίνκοβιτς, Ανδρέου, Σεμέδο, Παρασκευά (84' Παναγιώτου), Στογιάνοφ

ΑΕΛ: Ρομό, Αϊρόσα, Τζούνιορ, Λαφράνς, Κυριάκου, Νικολάου, Σαβανέ (83' Μιτρέα), Μπλάνκο (72' Γεωργιάδης), Μέσκα, Πίτι, Αρουαμπαρένα (80' Μαύρου)

Κίτρινες: Στογιάνοφ, Ανδρέου (6η) / Κυριάκου

Keywords
Τυχαία Θέματα