“Life Changing Ideas” μας μεταφέρει στο «Νέο Μέλλον»

Ο διακεκριμένος ομιλητής, Κωνσταντίνος Μαρκίδης, είναι στη λίστα «Thinkers50» και θα μιλήσει για τις τεχνολογίες του μέλλοντος και πως αυτές έχουν αλλάξει τις καθημερινές αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε

Η καινοτόμα σειρά ομιλιών “Life Changing Ideas” του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και της Globaltraining, με μεγάλο χορηγό και συμπαραστάτη την Ελληνική Τράπεζα, συνεχίζει δυναμικά στις 22 Φεβρουάριου 2017, με τον Κωνσταντίνο Μαρκίδη, καθηγητή στο London

Business School, και ένα από τους πιο διακεκριμένους στοχαστές και επιχειρηματικούς συμβούλους στα θέματα καινοτομίας.

Ο Μαρκίδης θα αναλύσει πως οι καινοτόμες τεχνολογίες της εποχής έχουν αλλάξει δραστικά την καθημερινότητα, τις αξίες και τις προσδοκίες των πελατών, αλλά και των εργαζομένων, και πως αυτές έχουν δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα, που μας προτρέπει να διαχειριστούμε διαφορετικά τον οργανισμό μας και να βασίσουμε τις αποφάσεις μας σε άλλα δεδομένα. Τα καινούργια δεδομένα ή το «Νέο Μέλλον», όπως είναι ο τίτλος της παρουσίασης του γνωστού κύπριου καθηγητή, μας αναγκάζουν να διαφοροποιήσουμε την στρατηγική, την κουλτούρα και τη συμπεριφορά μας απέναντι σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (stakeholders).

Ο Μαρκίδης θα εστιάσει στις ριζικές αλλαγές που μας συμβουλεύει άμεσα να προβούμε, όπως το να ξεφύγουμε από την κλασσική ιεραρχία της εταιρείας και να δημιουργήσουμε ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών. Θα πρέπει να εφαρμόσουμε αποκεντρωμένες αλλαγές, με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, και να καλλιεργήσουμε κουλτούρα «ανοικτής καινοτομίας» (open innovation). Πιο συχνά θα καταφεύγουμε σε μια πιο «δημοκρατική στρατηγική», όπου εμπλέκονται πιο πολλά στελέχη ενός οργανισμού και σε μεγαλύτερο βαθμό. Παράλληλα, οι νέες τεχνολογίες έχουν εδραιώσει σε πολλές περιπτώσεις μια κουλτούρα «κοινής αντίληψης» μεταξύ της διεύθυνσης, των εργαζομένων και των πελατών.

Η σειρά ομιλιών “Life Changing Ideas” απευθύνεται σε εκτελεστικούς διευθυντές, επιχειρηματίες, μέλη διοικήσεων, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς και φοιτητές, ενώ η προσεχή ομιλία αφορά ιδιαίτερα τις διευθύνσεις εταιρειών που καλούνται να εφαρμόσουν το «Νέο Μέλλον». Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 77778030 και αγορά εισιτηρίων-κρατήσεις στη σχετική ιστοσελίδα: www.ideas.unic.ac.cy. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Keywords
Τυχαία Θέματα