La Liga: Σκέφτεται τη διεξαγωγή αγώνων στο εξωτερικό

Η ισπανική λίγκα εξετάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής κάποιων αγώνων του πρωταθλήματος στο εξωτερικό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρός της, Χαβιέρ Τεμπάς, στο συνέδριο "Soccerex Global Convention", που διεξάγεται στο Μάντσεστερ. «Η La Liga είναι ένα παγκόσμιο θέαμα κι εμείς θέλουμε να αυξήσουμε τη διεθνή επιρροή της. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, συζητάμε την επιλογή να παίζουμε κάποια ματς πρωταθλήματος εκτός Ισπανίας. Οι συζητήσεις αυτές

βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, αλλά σαν λίγκα, υποστηρίζουμε την ιδέα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της La Liga.

Παρά την παρουσία παγκόσμιων brand name, όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα, το ισπανικό πρωτάθλημα έρχεται τρίτο σε συνολικά έσοδα, πίσω από την Premier League και την Bundesliga, σύμφωνα με τα στοιχεία της Deloitte. Υπό την ηγεσία του Τεμπάς, που εκλέχθηκε στην προεδρία το 2013, η La liga κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τον κύκλο εργασιών της, υπογράφοντας πέρσι ένα τριετές τηλεοπτικό συμβόλαιο αντί 2,65 δισ. ευρώ. Αν και η αύξηση είναι πολύ σημαντική, το ποσό παραμένει χαμηλό σε σχέση με τα 5.14 δισ. λίρες του αντίστοιχου συμβολαίου της Premier League.

Τα τελευταία χρόνια, η La Liga έχει ανοίξει παραρτήματα σε χώρες όπως η Ινδία, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Νότια Αφρική, η Νιγηρία και το Ντουμπάι, σε μία προσπάθεια να ανταγωνιστεί την παγκόσμια απήχηση των πρωταθλημάτων Αγγλίας και Γερμανίας. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και το φιλικό Ρεάλ-Μπαρτσελόνα, που έγινε τον περασμένο Ιούλιο στο Μαϊάμι, στο πλαίσιο του International Champions Cup. Ηταν η πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια (από το 1982) που οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι του ισπανικού ποδοσφαίρου συναντήθηκαν σε αναμέτρηση εκτός Ισπανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα