LIVE: Η ώρα της Βουλής για την Oικονομία και το τραπεζικό σύστημα

Ώρα μηδέν σήμερα για την κυπριακή οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς η Ολομέλεια της Βουλής μετά από έναν μαραθώνιο συζητήσεων, εντάσεων και εκατέρωθεν πυρών ανάμεσα σε βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, αναμένεται να αποφασίσει επί κρίσιμων ζητημάτων.

Από τη μια, οι εγγυήσεις που θα παράσχει το κράτος στην Ελληνική Τράπεζα για το ρίσκο από τα περιουσιακά στοιχεία του Συνεργατισμού,

όπως προβλέπεται στην σχετική συμφωνία, τα νομοσχέδια της Κυβέρνησης μαζί με τον σχετικό κανονισμό για τη μείωση των κόκκινων δανείων.

Από την άλλη οι προτάσεις νόμου της αντιπολίτευσης και οι τροπολογίες των κομμάτων που αναμένεται να κατατεθούν με στόχο έχουν να διαμορφώσουν τη νομοθεσία ώστε να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά και δίκαια το πρόβλημα και να προστατευτούν οι ευάλωτοι.

Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται ότι τα κυβερνητικά νομοσχέδια εγκρίνονται οριακά, ενώ στο σκοτάδι παραμένουν οι εκτιμήσεις για τις προτάσεις νόμου και τις τροπολογίες.

Την ίδια ώρα, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης απευθύνει έκκληση όπως αποφευχθεί η υποβολή και έγκριση τροπολογιών, οι οποίες δεν έχουν τύχει νομικής και συνταγματικής μελέτης.

«Εν’ όψει της σημερινής ψήφισης από την ολομέλεια της Βουλής μεγάλου αριθμού νομοθετημάτων, ο Γενικός Εισαγγελέας κάνει έκκληση προς όλες τις πλευρές, όπως αποφύγουν την υποβολή και έγκριση τροπολογιών της τελευταίας στιγμής, οι οποίες δεν έχουν τύχει νομικής και συνταγματικής μελέτης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το SigmaLive καλύπτει λεπτό προς λεπτό την κρίσιμη Ολομέλεια της Βουλής:

Keywords
Τυχαία Θέματα