Kατεχόμενα: "Οι νέοι βουλιάζουν στα ναρκωτικά"

Κυρίως εσωτερικά θέματα επικαιρότητας είναι τα κύρια στα πρωτοσέλιδα των πέντε εφημερίδων σήμερα, με αναφορές και στο Κυπριακό και τις εξελίξεις που αφορούν τις επαφές του Ειδικού Συμβούλου του Γ.Γ. του ΟΗΕ και άλλες δηλώσεις που έγιναν. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού», η απόφαση του «ανωτάτου» για την υπόθεση αποζημίωσης στον Ε/κ ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Ακαπούλκο στην Κερύνεια κ.ά., είναι επίσης μεταξύ των θεμάτων που απασχολούν τον Τύπο.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Ακυρώθηκε η προκήρυξη προσφορών»,

γράφει ότι η συντεχνία των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού» προέβη σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για την ακύρωση των προσφορών για τις καινούργιες στολές που θα παραλάμβαναν σήμερα και μέλη της άφησαν στην είσοδο του κτιρίου της «αρχής» τις παλιές στολές. Αλλού γράφει ότι με απόφασή του «υπουργικού συμβουλίου» παραχωρήθηκαν στον ιδιοκτήτη του αμερικανικού «πανεπιστημίου» Κερύνειας, Σουάτ Γκιουνσέλ, 14 οικόπεδα στο Καράκουμι της Κερύνειας. Σε άλλο θέμα σημειώνει την αναφορά Τσαβούσογλου ότι υπάρχει συμφωνία στο ψευδοκράτος για τον δρόμο που θα ακολουθηθεί.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Οι νέοι βουλιάζουν στα ναρκωτικά», αναφέρεται σε συλλήψεις τεσσάρων νεαρών ηλικίας 18 μέχρι 23 ετών, σε διαφορετικές περιπτώσεις, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών. Αλλού αναφέρεται στους σημερινούς εορτασμούς για τη Γιορτή Νεολαίας και Αθλητισμού στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα γράφει για δεύτερη ληστεία εντός 24ωρου με λεία ρουχισμό, παπούτσια και ηλεκτρονικά είδη.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Σκληρή αντίδραση», γράφει ότι ο Αναπληρωτής Πρόεδρος και Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΡ, Γιασίν Ακτάι σχολιάζοντας την πρόταση Αναστασιάδη για τη διαδικασία, είπε ότι απομακρύνεται από τον στόχο της λύσης και «βάζει το κάρο μπροστά από την άμαξα». Αλλού γράφει ότι ο «πρωθυπουργός» Χουσείν Οζγκιουργκιούν, επισκεπτόμενος χθες την περιοχή της Λεύκας, δήλωσε ότι χωρίς το οδόφραγμα της Δερύνειας δεν θα ανοίξει το οδόφραγμα του Απλικίου/Ζωδιας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε πως τις επόμενες ημέρες μπορεί να έρθει στο νησί.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «η ε/κ εταιρεία έχασε 2.5 εκ. ευρώ», γράφει ότι η ε/κ εταιρεία που είχε το ξενοδοχείο Ακαπούλκο και τη γύρω έκταση έχασε στο «ανώτατο δικαστήριο» την προσφυγή για ποσό 18 εκ. ευρώ ως αποζημίωση μετά που δεν αποδέχθηκε το ποσό των 2.5 εκ. ευρώ που είχε επικυρώσει η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» στα κατεχόμενα κατόπιν προσφυγής του Ε/κ ιδιοκτήτη. Αλλού αναφέρεται σε 4 διαβητικούς που ενώ έκαναν θεραπεία στο μάτι τους με ένεση στο «κρατικό» νοσοκομείο, έπαθαν μόλυνση και οδηγήθηκαν σε ιδιωτική οφθαλμολογική κλινική για φαρμακευτική αγωγή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πυρκαγιά ξέσπασε και πάλι στον σκουπιδότοπο της Γιαλούσας και οι κάτοικοι πνίγηκαν στον καπνό.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Υπάρχουν συναντήσεις, δεν υπάρχει αποτέλεσμα!», γράφει ότι ο Έιντε ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει την εκ του σύνεγγυς διπλωματία και προσθέτει τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για το Κυπριακό, αλλά και την παρουσία Λαβρόφ στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ήρθε η σειρά των ιδιωτικοποιήσεων και δη των λιμανιών, στο πλαίσιο του «προγράμματος δομικής μεταρρύθμισης 2016-2018». Αλλού γράφει ότι η El Sen των υπαλλήλων της «αρχής ηλεκτρισμού» διαμαρτυρήθηκε για τη μη παράδοση έγκαιρα των νέων στολών εργασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα