ISIS: Τι σχεδίαζε για τον αγώνα Γαλατάσαράϊ–Φενέρμπαχτσε

Την επίθεση που σχεδίαζε η ISIS στο ντέρμπι Γαλατάσαράϊ – Φενέρμπαχτσε αποκάλυψε η Χουριέτ.

Οι τουρκικές αρχές και μάλιστα δια στόματος Ερντογάν δίνουν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την αναβολή χθες το βράδυ του ντέρμπι μεταξύ Γαλατάσαράϊ – Φενέρμπαχτσε. Το σχέδιο –σύμφωνα με τη ‘Χουριέτ’- ήταν ο καμικάζι, που θα βρίσκονταν μέσα στο γήπεδο, ανάμεσα στους φιλάθλους, μετά το τέλος του αγώνα να αρχίσει να πυροβολεί τυχαία με όπλα προκαλώντας χάος, όπως έγινε στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληρφορίες, το Ισλαμικό

Κράτος έστειλε στην Τουρκία τρία μέλη καμικάζι, οι οποίοι έχουν σκοπό να πραγματοποιήσουν επιθέσεις ταυτόχρονα σε τρία σημεία της Τουρκίας. Εγκέφαλος θεωρείται ο Γιουνούς Ντουρμάζ με τον κωδικό Εμπού Αλί, ο οποίος είχε οργανώσει και την επίθεση στην Άγκυρα όπου έχασαν τη ζωή τους 102 άνθρωποι. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Γιουνούς Ντρουρμάζ βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. Μαζί του είναι και οι άλλοι δύο επίδοξοι καμικάζι: ο Χατζί Ντουρμάζ και ο Σαβάς Γιλντίζ. Αναφέρεται μάλιστα ότι στην ίδια ομάδα ήταν και ο Μεχμέτ Οζτούρκ, ο βομβιστής της επίθεσης του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη.

Αρχικά οι τουρκικές αρχές, μετά από σύσκεψη αποφάσισαν να γίνει ο αγώνας χωρίς φιλάθλους. Ωστόσο στη συνέχεια αποφάσισαν την αναβολή του.

Πάντως και σήμερα όλα τα γερμανικά σχολεία στην Κωνσταντινούπολη είναι κλειστά για λόγους ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα