ISAF: Ενημέρωση για τις νέες Ολυμπιακές κατηγορίες ιστιοπλοϊας

Ενημέρωση σχετικά με τις νέες Ολυμπιακές κατηγορίες έστειλε η Παγκόσμια Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ISAF), προς τις «απείθαρχες» ομοσπονδίες. 

Στην ετήσια σύνοδο που πραγματοποιήθηκε το 2018 στη Σαρασότα των ΗΠΑ, η ISAF επισημοποίησε τις αποφάσεις της σχετικά με τις Ολυμπιακές κατηγορίες που θα υπάρχουν στο πρόγραμμα των Αγώνων από το 2024. Αποφάσεις που έγιναν υποχρεωτικές από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, προκειμένου να μπει ένα «φρένο»

στο μονοπώλιο των κατασκευαστών σκαφών.

Οι αποφάσεις αυτές, αφορούν την αντικατάσταση των πληρωμάτων ανδρών-γυναικών στο 470, με μεικτό πλήρωμα άνδρα-γυναίκα, την αντικατάσταση των RSX με iQFOIL και την κατάργηση της κατηγορίας φιν, προκειμένου να μπει το μεικτό κάιτ και το μεικτό ανοικτής θάλασσας.

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, ήταν ανάμεσα σ' εκείνες που δεν είχαν πειθαρχήσει στην απόφαση της ISAF και μάλιστα, το είχε επισημάνει και η ίδια ως προς την κατηγορία των φιν, ενώ είχε δημιουργηθεί θέμα και στο περσινό συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Στο μηνιαίο newsletter της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της ISAF, Κιμ Άντερσεν αναφέρθηκε σε εθνικές ομοσπονδίες που προσπαθούν να παρακάμψουν τις δημοκρατικές διαδικασίες, «φωτογραφίζοντας» στις αιχμές του και την ελληνική.

«Έχουμε λάβει πληροφορίες ότι κάποιες από τις ομοσπονδίες-μέλη μας, προσπαθούν να παρακάμψουν τις δημοκρατικές διαδικασίες που υφίστανται στους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, σχετικά με την απόφαση στις Ολυμπιακές κατηγορίες και τον εξοπλισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα