Hoyer: Σημαντική η εμπειρογνωμοσύνη της ΕΕτΠ για την ΕΤΕπ

Το "Επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη" θα δημιουργήσει περαιτέρω ευκαιρίες επένδυσης σε τομείς όπου είναι δυσχερέστερη η χρηματοδότηση, και η εμπειρογνωμοσύνη και η τεχνογνωσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕΕτΠ) θα είναι συνεπώς ιδιαίτερα σημαντικές για το έργο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ Werner Hoyer, σε συνάντηση της ομάδας των προέδρων των πολιτικών ομάδων και επιτροπών της ΕΕτΠ με τον Πρόεδρο και μέλη της ιεραρχίας

της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Δήμων Κύπρου.

Όπως αναφέρεται, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια της συνόδου του Προεδρείου της ΕΕτΠ χθες στο Λουξεμβούργο, για να συζητηθούν οι κοινές προσπάθειες για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων και την ανάκαμψη της οικονομίας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Προσφωνώντας τη συνάντηση, ο κ. Hoyer είπε ότι «η συνεργασία μεταξύ των δύο ευρωπαϊκών οργάνων έχει μεγάλα οφέλη για τους πολίτες της Ευρώπης. Η Επιτροπή των Περιφερειών έχει επίγνωση των τοπικών αναγκών και προκλήσεων πράγμα που στην πράξη βοηθά την ΕΤΕπ να επενδύει εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη".

Στη συνάντηση έλαβε μέρος και η Πρώτη Αντιπρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην ΕΕτΠ Ελένη Λουκαϊδου (Αντιδήμαρχος Λευκωσίας). Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε ερώτηση της κ. Λουκαϊδου για το πώς η ΕΤΕπ σκοπεύει να προσεγγίσει το περιφερειακό και τοπικό επίπεδο διοίκησης, για να ενισχύσει τις σχέσεις και την απευθείας συνεργασία, ο κ. Hoyer απάντησε ότι η ΕΤΕπ σχεδιάζει το άνοιγμα περιφερειακών γραφείων/αντιπροσωπειών της για την υλοποίηση πιο αποτελεσματικής ανταλλαγής πληροφοριών με τις τοπικές και περιφερειακές διοικήσεις και δια της επιτόπου παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Τον περασμένο Ιανουάριο (2015) τα δύο όργανα συμφώνησαν κοινό σχέδιο δράσης που αποσκοπεί στην απλοποίηση των διαδικασιών και την επιτάχυνση της εφαρμογής των ποιοτικών έργων της ΕΕ που θα είναι προς όφελος των πολιτών και των τοπικών επιχειρήσεων. Μέσα στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου δράσης, η ΕΕτΠ συνεπικουρεί τις τοπικές και περιφερειακές Αρχές σε όλη την Ευρώπη ώστε να έχουν πρόσβαση στην εμπειρογνωμοσύνη της ΕΤΕπ με απώτερο σκοπό την αντιμετώπιση των τοπικών αναγκών. Επιπλέον το σχέδιο δράσης ΕΤΕπ-ΕτΠ 2015 προβλέπει ότι η συνεργασία θα επεκταθεί και στο μέλλον.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα