H.B: Γιατί κατηγορούν τον Μr Bean για τις αργές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων

Ο ηθοποιός Ρόουαν Άτκινσον, γνωστός στο κοινό ως Mr Bean, έχει κατηγορηθεί ότι «βλάπτει» τη φήμη των ηλεκτρικών οχημάτων (EVs) και φέρει ευθύνη για τις αργές πωλήσεις.

Σύμφωνα με το Sky News, το όνομα του Mr Bean αναφέρθηκε στη Βουλή των Λόρδων την Τρίτη κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος και κλιματικής

αλλαγής.

Το  Thinktank Green Alliance έδωσε τις απόψεις της σχετικά με τα κύρια εμπόδια που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να καταργήσει σταδιακά τα αυτοκίνητα βενζίνης και ντίζελ πριν από το 2035 και είπε ότι ένα σχόλιο του Johnny English star που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2023 ήταν επιζήμιο για την αιτία.

Η ομάδα πίεσης είπε στους συναδέλφους της σε μια επιστολή που κοινοποιήθηκε: «Ένα από τα πιο επιζήμια άρθρα ήταν ένα σχόλιο που γράφτηκε από τον Rowan Atkinson στο The Guardian, το οποίο απομυθοποιήθηκε πλήρως.

«Δυστυχώς, οι έλεγχοι στοιχείων δεν φτάνουν ποτέ στο ίδιο εύρος κοινού με τον αρχικό ψευδή ισχυρισμό, τονίζοντας την ανάγκη να διασφαλιστούν υψηλά πρότυπα σύνταξης γύρω από την καθαρή μηδενική μετάβαση».

Το άρθρο του 69χρονου ηθοποιού είχε τίτλο: "Λατρεύω τα ηλεκτρικά οχήματα - και ήμουν από νωρίς υπέρ. Αλλά όλο και περισσότερο αισθάνομαι εξαπατημένος".

Ο Άτκινσον έγραψε ότι τα EV ήταν «λίγο άψυχα» και επέκρινε τη χρήση των μπαταριών ιόντων λιθίου τους.

Πρότεινε λύσεις όπως οι οδηγοί να διατηρούν το ίδιο αυτοκίνητο για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους και η αυξημένη χρήση συνθετικού καυσίμου θα αναιρούσε την ανάγκη για ηλεκτρικά οχήματα, λέγοντας: «Όλο και περισσότερο, νιώθω ότι ο μήνας του μέλιτος με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πλησιάζει στο τέλος του, και αυτό δεν είναι κακό».

Ο ηθοποιός, ο οποίος περιέγραψε τον εαυτό του ως «άνθρωπο του αυτοκινήτου» που πήρε πτυχίο ηλεκτρολόγων και ηλεκτρονικών μηχανικών, είπε ότι συμβούλεψε τους φίλους του να «περιμένουν προς το παρόν»  για ηλεκτρικά οχήματα εκτός αν έχουν ένα παλιό πετρελαιοκίνητο όχημα.

Ο Guardian δημοσίευσε μια απάντηση την επόμενη εβδομάδα από τον Σιμόν Έβανς, αναπληρωτή συντάκτη και ανώτερο συντάκτη πολιτικής του ιστότοπου ειδήσεων για το κλίμα Carbon Brief, ο οποίος προσπάθησε να καταρρίψει τους ισχυρισμούς του Άτκινσον.

Ο κ. Έβανς έγραψε: «Το μεγαλύτερο λάθος του Άτκινσον είναι η αποτυχία του να αναγνωρίσει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα προσφέρουν ήδη σημαντικά παγκόσμια περιβαλλοντικά οφέλη, σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης».

Οι απόψεις του Άτκινσον χρησιμοποιήθηκαν για να γίνει μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με τις «παραπλανητικές» αναφορές που καθυστερούν τις πωλήσεις EV.

Άλλες προκλήσεις που επισημάνθηκαν κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής περιελάμβαναν ανεπαρκή αριθμό σημείων φόρτισης, υψηλότερες τιμές στα EV και έλλειψη σαφών και συνεπών μηνυμάτων από την κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα