H Συντονιστική Αιγοπροβατοτρόφων χαιρετίζει την απόφαση για χαλλούμι

Η Συντονιστική Επιτροπή των Αιγοπροβατοτρόφων με χαιρετίζει την απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ η οποία απορρίπτει στο σύνολο της την προσφυγή που καταχωρήθηκε για ακύρωση του Εκτελεστικού Κανονισμού που κατοχυρώνει το χαλλούμι ΠΟΠ.

Σε ανακοίνωση, η Συντονιστική εκφράζει ευχαριστίες στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, η οποία υποστήριξε με επιτυχία τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προστάτευσε το χαλλούμι, όπως αναφέρεται.

Η Συντονιστική εκφράζει την ελπίδα ότι αυτή τη φορά "όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στη παραγωγή

και εμπορία του χαλλουμιού ΠΟΠ θα αντιληφθούν το ξεκάθαρο μήνυμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και θα σταματήσουν τις οποιεσδήποτε ενέργειες ιδιοτελούς χαρακτήρα, οι οποίες μπορούν να βλάψουν επικίνδυνα το εθνικό μας προϊόν και την οικονομία της ίδιας της Κυπριακής Δημοκρατίας".

"Με αίσθημα υψηλής ευθύνης και πνεύμα καλής συνεργασίας καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Υπουργό Γεωργίας, τους τυροκόμους και τους αγελαδοτρόφους να εργαστούμε υπεύθυνα για την προστασία και προώθηση του χαλλουμιού ΠΟΠ, με γνώμονα πάντα τον Εκτελεστικό Κανονισμό που κατοχυρώνει το προϊόν και καθορίζει ξεκάθαρα τις προδιαγραφές του", αναφέρεται.

Σημειώνεται εξάλλου ότι μετά την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για άμεση συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους, η Συντονιστική Αιγοπροβατοτρόφων θα τοποθετηθεί εκ νέου δημόσια  μετά τη συνάντηση.

Την ανακοίνωση υπογράφουν η Ομάδα Αιγοπροβατοτρόφων Λεμεσού “Ο Ποιμένας” ΛΤΔ. η Ο.Π.Α. Ομάδα Παραγωγών Αιγοπροβατοτρόφων ΛΤΔ, ο Σύνδεσμος Αιγοπροβατοτρόφων Κύπρου, η Ομάδα Αιγοπροβατοτρόφων Δυτικής Λευκωσίας ΛΤΔ, η ΟΝΑΠ ΛΤΔ, η Μ - Π.Ο.ΑΙ ΛΤΔ, η Ομάδα Αιγοπροβατοτρόφων Πάφου (Τσέλιγκας) ΛΤΔ και η Ομάδα Ποιμνιοτρόφων Περιοχής Ακάμα – Πάφου (ΑΠ) ΛΤΔ.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα