H κατάντια του τόπου και το χρέος των ενεργών πολιτών

Λίγες μόνον εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου, η κομματοκρατία που ευθύνεται τα μέγιστα για την κατάντια του τόπου, ζει και βασιλεύει. Η πολιτική αγυρτεία και η οικονομική ασυδοσία που επέφεραν την οικονομική τραγωδία και κατεπέκταση την κοινωνική εξαθλίωση, παραμένει ατιμώρητη.

Το τραγικό μέσα σ' αυτό το θλιβερό σκηνικό είναι ότι οι πολίτες δεν αντιδρούν

παρά το γεγονός ότι είμαστε θερμόαιμος Μεσογειακός λαός. Φαίνεται ότι οι πολίτες έχουν ναρκωθεί. Θέλετε η επικρατούσα εξαθλίωση, θέλετε η απογοήτευση για το απαισιόδοξο αύριο, τους έχει καθηλώσει ψυχολογικά, μετατρέποντας τους σε άβουλα όντα. Αυτό το φαινόμενο είναι άκρως επικίνδυνο γιατί σε καιρούς κρίσιμους για το κοινωνικοοικονομικό κι εθνικό μέλλον του τόπου, οι ενεργοί πολίτες λιγοστεύουν, αφήνοντας τα γεράκια της κερδοσκοπίας και του πολιτικού αμοραλισμού να δρούν ανενόχλητα.

Το ιλαροτραγικό είναι ότι πλείστα κόμματα, προσκολλημένα στη διαχρονική προσφιλή τους συνταγή, ενδιαφέρονται περισσότερο για τις επόμενες εκλογές και λιγότερο για τις επόμενες γενεές, αδιαφορώντας για τα καυτά ζητήματα της καθημερινότητας. Οι περιθωριοποιημένοι πολίτες κλαίνε τη μοίρα τους αφού η ανεργία δεν έχει σταματημό και το όνειρο για μια θέση εργασίας παραμένει γράμμα κενό.

Φρονούμε, ότι τα πράγματα στο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο όπως εξελίσσονται είναι δραματικά και δεν αφήνουν ουσιαστικά περιθώρια αισιοδοξίας. Ή καλύτερα, επιτρέπουν στο υφιστάμενο κομματικό και οικονομικό κατεστημένο να συνεχίζει απρόσκοπτα την ασύδοτη πρακτική του. Μοναδικό φως στην άκρη της σκοτεινής σήραγγας είναι η αφύπνιση του λαού ο οποίος καλείται χωρίς κομματικές παρωπίδες και κοινωνικές αποχρώσεις να βρει τρόπους αντίδρασης στα όσα τεκταίνονται γύρω του.

Καλείται η κοινωνία των πολιτών να συνασπιστεί πέραν και πάνω από ψευδεπίγραφες ιδεολογίες και κομματικέ ντιρεκτίβες με στόχο να επιφέρει πλήγματα στο σάπιο κατεστημένο που λυμαίνεται τον παραγόμενο πλούτο. Με μοναδικά όπλα την τιμιότητα, την φιλοπατρία, και την αλληλεγγύη, οι ενεργοί πολίτες καλούνται να κρατηθούν όρθιοι πρωτοστατώντας στη δημιουργία μετώπου κατά της φαυλοκρατίας και της εκδηλούμενης πατριδοκαπηλίας η οποία θα κορυφώνεται ενόσω πλησιάζουμε προς την εκλογική αναμέτρηση.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι κάποια κόμματα δοκιμάσθηκαν κι απέτυχαν, άλλα μερικώς και άλλα παταγωδώς. Νέα κόμματα έχουν δημιουργηθεί με σημαία την πολιτική κάθαρση, την τιμωρία των ενόχων και συνενόχων της οικονομικής τραγωδίας και την εξυγίανση της δημόσιας ζωής. Ο κατακρεουργημένος λαός τώρα ξέρει. Δεν έχει δικαιολογητικά αυτή την φορά αν στην βουλή στείλει διεφθαρμένους, ανάξιους ή πατριδοκάπηλους.

Ας προσέξει λοιπόν γιατί ο τόπος δεν αντέχει άλλη μαστίγωση. Ήρθε η ώρα ο πολίτης να αφήσει τη ραστώνη του καναπέ και να συμμετάσχει αθρόα στην εκλογική διαδικασία επιβραβεύοντας τους άριστους και τιμωρώντας τους κομματικούς υποτακτικούς, νέους ή μη, που στέκουν σούζα μπροστά στις ντιρεκτίβες του κομματικού ηγήτορα που θέλει να ελέγχει τα πάντα και να καθορίζει το πολιτικό παιγνίδι κατά το δοκούν.

Ο Ξενής Ξενοφώντος είναι δημοσιογράφος

Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα