H φυγή από Μποαβίστα, το «ναι» στον Απόλλωνα και η …Ομόνοια

Στους «Sunday Times» της Μάλτας μίλησε ο Αντρέ Σκέμπρι ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε γιατί αποφάσισε να αποχωρήσει από την Μποαβίστα και γιατί είπε αμέσως το «ναι» στον Απόλλωνα.

«Πριν ενταχθώ στην Εθνική ομάδα αυτόν τον μήνα είχα μία κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον τεχνικό διευθυντή της Μποαβίστα. Μου είπε πως ήταν ευχαριστημένοι από εμένα αλλά ο προπονητής έψαχνε για την επίθεση ακόμη ένα ποδοσφαιριστή, και συγκεκριμένα για παλιάς κοπής επιθετικό, για να ταιριάζει περισσότερο στο σύστημα που παίζει η ομάδα. Ο προπονητής αποφάσισε να επιμείνει

στο πλάνο του, να αγωνίζεται δηλαδή με έναν επιθετικό αντί για δύο στην αρχική ενδεκάδα και αυτό με έκανε να συνειδητοποιήσω πως οι πιθανότητες μου στην Μποαβίστα θα γίνονταν ακόμη πιο περιορισμένες. Αρχικά σκέφτηκα να μείνω στην Μποαβίστα και να παλέψω για την θέση μου. Αλλά αποκόμισα την εντύπωση πως ο προπονητής ήθελε να με πουλήσει για να αυξήσει το μπάτζετ που είχε για την μεταγραφή του επιθετικού και σ’ αυτό το σημείο πίστεψα πως ήταν καλύτερα να αποχωρήσω».

Ο Μαλτέζος επιθετικός είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον άλλων συλλόγων αλλά όταν ήρθε η προοπτική του Απόλλωνα δεν δυσκολεύτηκε ν’ απαντήσει: «Υπήρχαν ομάδες από την Ρωσία, την Ελλάδα και την Κύπρο που με πλησίασαν για να δουν αν ενδιαφέρομαι όμως, όταν ήρθε ο Απόλλωνας, απλά, δεν μπορούσα να αρνηθώ. Είναι ένας πραγματικά επαγγελματικός σύλλογος ο οποίος κάθε χρόνο παλεύει για τίτλους. Ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσα να κάνω και είμαι σίγουρος γι’ αυτό».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στους στόχους της νέας του ομάδας: «Φέτος η ομάδα θα αγωνιστεί στο Europa League μετά την κατάκτηση του κυπέλλου. Ο στόχος του Απόλλωνα είναι να φτάσει στους ομίλους και αυτές είναι οι φιλοδοξίες για τις οποίες αδημονώ. Πάντα μου αρέσουν οι προκλήσεις και ο Απόλλωνας μου ταιριάζει απόλυτα. Η χώρα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ζεις. Έζησα εκεί και στο παρελθόν και ξέρω τι λέω».

Παρά τα όσα έγιναν στην Μποαβίστα, ο Σκέμπρι δηλώνει ικανοποιημένος από τη συνεισφορά του στην ομάδα: «Αναμφίβολα θα μπορούσα να δώσω περισσότερα αν αγωνιζόμουν ελαφρώς πίσω από τον επιθετικό που είναι και η αγαπημένη μου θέση. Δυστυχώς ο προπονητής είχε άλλη άποψη και ο ρόλος που μου έδωσε δεν ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα. Οι οπαδοί της Μποαβίστα ήταν καταπληκτικοί μαζί μου καθ’ όλη της παραμονή μου. Ειλικρινά δεν συνειδητοποίησα ότι σήμαινα τόσα πολλά γι’ αυτούς. Σε δύσκολους καιρούς μου έδωσαν απίστευτη στήριξη και αυτό ήταν σημαντικό για μένα».

Ο Αντρέ Σκέμπρι κλήθηκε να σχολιάσει και την πρότερη παρουσία του στην Ομόνοια, στην οποία όπως επισημαίνεται στο κείμενο, ο Μαλτέζος πέρασε τρία επιτυχημένα χρόνια καταγράφοντας 102 συμμετοχές και 53 γκολ σε τρεισήμισι αγωνιστικές περιόδους. «Ξέρω πως δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα για μένα στον Απόλλωνα. Επιστρέφω έχοντας καταγράψει καλά στατιστικά στο Κυπριακό πρωτάθλημα όπου ξέρουν το στιλ παιχνιδιού μου απ’ όταν αγωνιζόμουν στην Ομόνοια. Αυτή είναι μια διαφορετική πτυχή της πρόκλησης που έχω ενώπιων μου την οποία και απολαμβάνω».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στους προσωπικούς του στόχους που όπως φαίνεται ξεκάθαρα είναι απόλυτα συνυφασμένοι με αυτούς της ομάδας: «Οι στόχοι μου παραμένουν ξεκάθαροι: θέλω να δω τον Απόλλωνα να προοδεύει στο Γιουρόπα Λιγκ και να διανύει μία δυνατή χρονιά στο τοπικό πρωτάθλημα και το Κύπελλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα