H Ελένη Πρωτόπαπα στο TEDx Nicosia Salon

H Ελένη Πρωτοπαπά είναι μια από τους ομιλητές του Tedx Nicosia Salon.

Το TEDxNicosiaSalon θα συνδυάσει ομιλητές ζωντανά στη σκηνή μαζί με TED ομιλίες, οι οποίες θα περιστρέφονται γύρω από το πολυδιάστατο θέμα της εκπαίδευσης. Τα TEDxSalon έχουν γενικώς ως σκοπό την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο γίνεται η σύνδεση μεταξύ του κοινού, προσφέροντας σε ένα μικρό αναλογικά κοινό, ένα απλό χώρο για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Η Ελένη Πρωτοπαπά ήθελε από παιδί να γίνει εκπαιδευτικός. Έχοντας μυωπία από μικρή, είχε μανία

να παίρνει τα γυαλία της μητέρας της όταν εκείνη δεν τα χρειαζόταν, και να προσποιείται ότι ήταν δασκάλα.

Σαν έφηβη έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο χορό, την τέχνη και φυσικά σε αρκετές, για την ηλικία της, ανοησίες! Με όλες αυτές τις δραστηριότητες με τις οποίες καταπιανόταν, είχε ξεχάσει εντελώς την παιδική της επιθυμία να γίνει δασκάλα. Δεν είχε αντιληφθεί μέχρι τότε πόσο πολυμορφικό και πολυδιάστατο επάγγελμα ήταν.

#TEDxNicosiaSalon speakers released!!!!! 5March2016. Last chance to get your tickets! pic.twitter.com/KKL2Yj2MQ1

— TEDxNicosia (@TEDxNicosia) February 24, 2016

Έχει αποκτησει πτυχίο στη Ιστορία, στην Ιστορία της Τέχνης και της Αρχιτεκτονικής, και μεταπτυχιακό στις σπουδές Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έκανε πρακτική εξάσκηση τόσο στο Μουσείο Επιστήμης του Λονδίνου, όσο και στο Κέντρο Ανθρωπολογίας Princess Maha Shakri Sirindhorn στη Τσιάνγκ Μάι της ΤαΪλάνδης. Με το πέρας των σπουδών της, δημιούργησε τον καλιτεχνικό χώρο ‘’σκιά’’, ένα πρόγραμμα που είχε σαν στόχο την παροχή πλατφόρμας για νέους καλιτέχνες, αλλά και την εφαρμογή όσων είχε αποκομίσει από τις μεταπτυχιακές της σπουδές.

Το 2011 άρχισε να παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα ιστορίας για διεθνείς εξετάσεις όπως τις Edexcel και Cambridge International Examinations. Έχει τελέσει μέλος της οργανωτικής ομάδας του XORKO.com, ενός φεστιβάλ που διεξήχθηκε στο χωριό Αρμίνου της Πάφου το 2012 και 2013 αντίστοιχα. Η Ελένη στο παρόν στάδιο διδάσκει Ιστορία κι εύχεται οι μαθητές της να αγαπούν το σχολείο, όπως το αγαπούσε και η ίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα