H Αλεξία Πισσαρίδη στο TEDxNicosiaWomen

H Αλεξία Πισσαρίδη θα είναι μία από τους ομιλητές του TEDxNicosiaWomen.

Η Αλεξία είναι χορεύτρια, visual artist και δημιουργική παραγωγός. Η δυνατή κλίσης της στο χορό και στις δημιουργικές τέχνες, την οδήγησε στην περίφημη σχολή Tring Park of the Performing Arts στην Αγγλία, όταν ήταν 14 χρονών. Εκεί απέκτησε πτυχίο διδασκαλίας Κλασικού Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού και ακολούθως ίδρυσε της δική της σχολή χορού στην Κύπρο. Μετά από 10 δημιουργικά χρόνια στη σχολή της, αποφάσισε

να επικεντρωθεί στη δημιουργία της δικής της οικογένειας, χωρίς όμως να αποκλίνει από το πάθος της.

Το 2011 η Αλεξία ξεκίνησε μια πρωτότυπη σειρά από εργαστήρια σε συνεργασία με επιτυχημένους καλλιτέχνες από το West End του Λονδίνου καθώς και με άλλους διακεκριμένους καλλιτέχνες όπως τον Dax O’Callaghan (καλλιτέχνης στο West end και χορογράφος), τη Layla Ellison (Top Chart Artists), τον Lucas Mc Farnell (νικητής του γνωστού show Britain You Got Talent, 2015) και τον Ryan Jenkins (καλλιτέχνης στο West end, χορογράφος).

Η Αλεξία είναι παραγωγός και οργανώτρια εκδηλώσεων με πολύ υποσχόμενους καλλιτέχνες και μουσικούς, συμπεριλαμβανομένης της Σοπράνο Αλίκης Χρυσοχού και του Μαέστρου Γιάννη Χατζηλοϊζού.

Η ίδια βλέπει την τέχνη σαν μία μορφή δημιουργικής έκφρασης, και μέσα από τη δουλεία της σαν installation artist, ξεκινά ένα ταξίδι ανακάλυψης της φροντίδας, της αναπαλαίωσης και της επιτυχούς ανάμιξης του παλιού με το καινούριο.

Έχει τελέσει μέλος του ΔΣ του DanceCyprus και είναι ενεργή υποστηρίκτρια των Νέων Εθελοντών Κύπρου. Είναι παντρεμένη με τον Όμηρο Πισσαρίδη και μαζί έχουν τρία παιδιά.

To TEDxNicosiaWomen πραγματοποιείται στις 27 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο της ΑΤΗΚ στη Λευκωσία όπου θα προβληθεί livesteaming μια σειρά ομιλιών, κατά τη διάρκεια του TEDWomen που λαμβάνει χώρα στην Καλιφόρνια με θέμα It’s About Time.

Εκτός από την απευθείας σύνδεσή με το TEDWomen στην Καλιφόρνια, θα γίνουν ομιλίες από πέντε ομιλητές από τη χώρα μας, δημιουργώντας ένα global conversation μεταξύ Σαν Φρανσίσκο και Λευκωσίας..!

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

-

Keywords
Τυχαία Θέματα