H Samsung μας υπόσχεται όνειρα γλυκά και ξεκούραστα

Ο αισθητήρας Sleep Sense τοποθετείται στο κρεβάτι, συλλέγει δεδομένα για τον τρόπο που κοιμόμαστε, "μιλώντας" με το smartphone και άλλες διασυνδεδεμένες οικιακές συσκευές

H Samsung επανέλαβε στο πλαίσιο της φετινής IFA ότι ο χώρος της οικιακής δικτύωσης είναι από τους τομείς όπου ρίχνει ήδη το βάρος για τα επόμενα χρόνια και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ότι μέχρι το 2020 όλες οι συσκευές της θα έχουν τη δυνατότητα διασύνδεσης.

Μάλιστα, οι Κορεάτες προσβλέπουν σε μια μεγάλη σε αξία αγορά, η οποία σε πέντε χρόνια θα ανέρχεται σε 1 τρισ. δολάρια.

Σε αυτή την κατεύθυνση παρουσίασε στο Βερολίνο μια σειρά πρωτότυπων υλοποιήσεων, ενταγμένων στο Ίντερνετ των Πραγμάτων. Μια από αυτές είναι η συσκευή που τοποθετείται κάτω από το υπόστρωμα του κρεβατιού και συγκεντρώνει δεδομένα σχετικά με το πώς κοιμόμαστε.

Σύμφωνα με τη Samsung, η ακρίβεια των δεδομένων που συλλέγει ο αισθητήρας Sleep Sense φτάνει το 97%. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι με τον τρόπο αυτό μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να αλλάξουν συνήθειες και να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου τους.

Ο εν λόγω αισθητήρας μπορεί να αναλύσει μεταξύ άλλων τον καρδιακό παλμό, τις αναπνοές και τις κινήσεις στη διάρκεια του ύπνου. Η σχετική εφαρμογή ενημερώνει κάθε πρωί τον χρήστη με στατιστικά στοιχεία, σε συνάρτηση με μέσους όρους που σχετίζονται με την ηλικία του. Ακόμα, συνεργάζεται με άλλες διασυνδεδεμένες οικιακές συσκευές, κάνοντας για παράδειγμα εφικτή την αυτόματη ενεργοποίηση του κλιματιστικού όταν αντιληφθεί ότι ζεσταινόμαστε ή την απενεργοποίηση της τηλεόρασης αφού έχουμε βυθιστεί στην αγκαλιά του Μορφέα.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα