Gretique η νέα λέξη που επινόησαν οι χρηματιστές

Gretique είναι η νέα λέξη-επινόηση των Αμερικανών χρηματιστών για να εκφράσουν την κούρασή τους για το "ελληνικό δράμα" όπως χαρακτηρίζουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Παράφρασαν λοιπον τις λέξεις Greece και Fatique δηλαδή Ελλάδα και Κούραση, δημιουργώντας τη λέξη Gretique. Σύμφωνα με το Bussines Insider έγινε η λέξη της μόδας

στα χρηματιστηριακά γραφεία και τους διαδρόμους της Wall Street.

Οι χρηματιστές λοιπον με τη νέα λέξη που επινόησαν περιγράφουν εφεξής το πόσο κοπιαστικό είναι να ακολουθεί κανείς τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται στο ελληνικό ζήτημα.

Στο μεταξύ, βραχύβια μεταβλητότητα στις αγορές εξαιτίας της ελληνικής κρίσης αναμένει ο ειδικός αναλυτής της Pimco, Τζάσον Γκολντμπεργκ, σε νέα του έκθεση για τις μετοχές. «Οι διακυμάνσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές αντανακλούν την ανησυχία των επενδυτών σχετικά με τη βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα, η οποία συνδέεται με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ» επισημαίνει ο αναλυτής της Pimco. Μάλιστα, ο κ. Γκολντμπεργκ τονίζει ότι παρόμοια ακραία μεταβλητότητα είχε παρατηρηθεί στις αγορές και κατά τη διάρκεια του 2011, όταν και πάλι η Ελλάδα κινδύνευε με έξοδο από την Ευρωζώνη.

Έως ότου λήξει το ελληνικό θρίλερ, σημειώνει, η μεταβλητότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια θα είναι αρκετά μεγάλη. Μάλιστα, εκτιμά ότι η συγκεκριμένη τάση θα διατηρηθεί και τον επόμενο μήνα, ίσως και λίγο παραπάνω.

Keywords
Τυχαία Θέματα