Gold... in the USA

Η Κροατία μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε! Στην παράταση, οι ΗΠΑ επικράτησαν (79-71) και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Εφήβων, που διεξήχθη στην Κρήτη.

Το φαβορί (ΗΠΑ) επικράτησε του αουτσάιντερ (Κροατία) στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος των Εφήβων της Κρήτης. Η "Αστερόεσσα" είδε τον... Χάρο με τα μάτια της στο φινάλε του τέταρτου δεκαλέπτου,

αλλά ο Μπόζιτς είχε 1/2 βολές, για να οδηγηθεί το παιχνίδι στην παράταση (67-67κ.α.). Εκεί όπου πήρε τη νίκη εκμεταλλευόμενη την κούραση των Κροατών και την ένδεια λύσεων σε περιφέρεια και "βαμμένο".

Πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Μπράνσον, ο οποίος τη νέα αγωνιστική περίοδο θα φορά τη φανέλα του Villanova.

Αν και παρατάχθηκε χωρίς τα τρία μεγάλα αστέρια της (Ματζάλιν, Μπέντερ, Ζίζιτς), η "χρβάτσκα" είχε τρεις ακόμη (Σλάβιτσα, Ζούμπατς, Αράποβιτς) που έπαιξαν και για τους απόντες. Για να καταλάβετε, οι τρεις τους ήταν αυτοί που έφτασαν τις ΗΠΑ στα όριά τους. Ακόμη κι όταν ο τρίτος της παρέας αποβλήθηκε με πέντε φάουλ (στις αρχές της τέταρτης περιόδου), οι άλλοι δύο έκαναν ό,τι γινόταν για να πετύχουν το θαύμα. Θα τα είχαν καταφέρει μάλιστα, αν ο Μπόζιτς ήταν αλάνθαστος από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας".

Ο νεαρός φόργουορντ πήγε στη γραμμή με την Κροατία στο -1 (66-67) και 4.3'' να μένουν για το φινάλε. Έβαλε την πρώτη (για το 67-67), αλλά έχασε τη δεύτερη βολή. Ομοίως ο Μπράνσον δεν κατάφερε να σκοράρει στο τρίποντο της απελπισίας at the buzzer.

Τι έγινε στο έξτρα πεντάλεπτο; Ήταν η πρώτη φορά στον αγώνα που επικράτησε η λογική. Ήτοι, οι ΗΠΑ κυριάρχησαν γιατί είχαν περισσότερες λύσεις και μαζί την ψυχολογία πως... είχαν μία δεύτερη ευκαιρία. Κορυφαίος των νέων Παγκόσμιων Πρωταθλητών στον τελικό ήταν ο Μπράνσον, που τελείωσε το παιχνίδι με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Από την άλλη, ο Σλάβιτσα (23 πόντοι), ο Ζούμπατς (12 πόντοι, 13 ριμπάουντ) και ο Αράποβιτς (16 πόντοι, 12 ριμπάουντ) έκαναν τα πάντα, αλλά δεν ήταν αρκετοί.

Παρεμπιπτόντως, ο Σλάβιτσα προσέφερε την εντυπωσιακότερη φάση της διοργάνωσης (!) με την τάπα που έκανε στον Τέιτουμ στο τέταρτο δεκάλεπτο. Δείτε τι έκανε, για να καταλάβετε...

Τα δεκάλεπτα: 14-13, 34-31, 50-47, 67-67κ.α., 79-71α' παρ.

ΗΠΑ (Μίλερ): Έβανς 1, Φέργκιουσον 8 (2), Μπράνσον 14 (2), Τρίερ 7 (1), Τζάκσον 10 (2), Τέιτουμ 13 (1), Πικ 5 (1), Τζάιλς 13 (16 ριμπ.), Σουάνιγκαν 2, Ονουάκου 6, Ουέλς.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Νάζορ): Κάπουστα 1, Φιλίποβιτς 5 (1), Μπόζιτς 12 (1), Σλάβιτσα 23 (1), Ζούμπατς 12 (13 ριμπ.), Κάρασιτς 2, Αράποβιτς 16 (12 ριμπ.).

Keywords
Τυχαία Θέματα