Fake news με Ελληνοκύπρια στο οδόφραγμα έστησε το ψευδοκράτος (ΦΩΤΟ)

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Afrika», σύμφωνα με την ενημέρωση του ΚΥΠΕ, αναφέρει ότι η Φωτεινή Αμανατίδου, Ελληνοκύπρια που ζει κατεχόμενα και ήθελε να περάσει από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου στις ελεύθερες περιοχές, μόνη της μετάνιωσε και γύρισε πίσω. Στα κατεχόμενα συντηρείται μια «fake news» ιστορία με την εν λόγω Ελληνοκύπρια, όπου πολλά ΜΜΕ προβάλουν

εδώ και μήνες το θέμα με σκοπό να παρουσιάσουν με αρνητικό φακό την Κυπριακή Δημοκρατία και την Αστυνομία Κύπρου. Σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Πρώτο», ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής έβαλε τα πράγματα στην θέση τους, ξεσκεπάζοντας την προπαγάνδα των κατεχομένων για το θέμα των οδοφραγμάτων. 

Το θέμα της Φωτεινής Αμανατίδου έτυχε ευρείας εκμετάλλευσης από τον Τύπο στα κατεχόμενα, όπου διακινείται ένα αφήγημα «fake news». Μεταξύ άλλων προβλήθηκε από τον παράνομο «Bayrak» του αποσχιστικού καθεστώτος, την «Diyalog» του έποικου σφετεριστή ελληνοκυπριακών ξενοδοχείων Μπεσίμ Τιμπούκ και το λεγόμενο «Ajans Cyprus». 

Για το ίδιο θέμα έγραψε και η «Kıbrıs Postası» πριν δύο μέρες. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η Φωτεινή Αμανατίδου έλαβε όλες τις εγκρίσεις από την ψευδοαστυνομία του αποσχιστικού καθεστώτος στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, αλλά είναι η Αστυνομία Κύπρου που δεν της επέτρεψε να περάσει στις ελεύθερες περιοχές. Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα ισχυρίζεται πως η δικαιολογία που της δόθηκε ήταν πως δεν υπήρχε έτοιμος χώρος για να μπει σε καραντίνα. 

Η κ. Αμανατίδου περίμενε για δύο ώρες στην περιοχή και αφού οι προσπάθειές της απέβησαν άκαρπες, επέστρεψε και πάλι στο ψευδοκράτος, έγραψε η «Kıbrıs Postası». 

Η εφημερίδα επικαλείται ανακοίνωση της «ελληνοκυπριακής διοίκησης», όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, πως μόνο τέσσερα από τα οδοφράγματα είναι κλειστά, τα άλλα πέντε παραμένουν ανοιχτά και πως είναι «η τουρκική πλευρά που έχει κλειστές τις πύλες». 

Διαβάστε επίσης: Λαθρεμπόριο φθαρτών ΣΟΠΑΖ - Η τοποθέτηση της Αστυνομίας Κύπρου

Το Υπουργείο Εσωτερικών είναι ενήμερο για την κατάσταση. Σε χθεσινές δηλώσεις του στην «Πρώτη Εκπομπή» του «Ράδιο Πρώτο», ο ΥΠΕΣ Νίκος Νουρής ανέφερε ότι ήταν η τρίτη φορά που η συγκεκριμένη Ελληνοκύπρια, που διαμένει στα κατεχόμενα, επιχείρησε να περάσει στις ελεύθερες περιοχές, είπε ο κ. Νουρής, αφήνοντας να νοηθεί πως ο παράνομος «Bayrak» εκμεταλλεύεται με σκοπιμότητα το θέμα. Η πρώτη ήταν αρχές Απριλίου, η δεύτερη το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής και η τρίτη προχθές το απόγευμα. Αυτό που συνέβηκε με την συγκεκριμένη είναι ότι έπρεπε να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείες που ισχύουν για όλους. Η συγκεκριμένη Ελληνοκύπρια ήρθε απροειδοποίητα στο οδόφραγμα, διότι χρειάζονται κάποιες διαδικασίες, εάν πρόκειται κάποιος να περάσει για ανθρωπιστικούς λόγους. 

Ο ΥΠΕΣ ανέφερε ότι έδωσε ο ίδιος άδεια να προσέλθει μονάδα του Υπουργείου Υγείας για να διεξάγει τεστ κορωνοϊού, αφού η ίδια δεν είχε υποβληθεί στα κατεχόμενα και μετά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να μεταφερθεί σε 14ήμερη καραντίνα. Αυτός ο χρόνος δεν υπερβαίνει τις δύο ώρες. Και στις τρεις περιπτώσεις, πρόσθεσε ο Υπουργός, το αίτημα της Ελληνοκύπριας ικανοποιήθηκε και έγιναν διευθετήσεις για μεταφορά της σε ξενοδοχείο της Λάρνακας. Και τις τρεις φορές, την τελευταία στιγμή άλλαζε γνώμη και επέλεγε τις κατεχόμενες περιοχές. 

«Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι η προβολή που έδωσαν οι Τουρκοκύπριοι χθες, και διερευνούμε το θέμα, γιατί δεν μπορεί να είναι τυχαίο, και τις τρεις φορές ο τρόπος που επιχείρησαν να το προβάλουν είναι ότι τάχατες αρνηθήκαμε την δίοδο. Και το ερώτημα βεβαίως είναι: Τι ήθελαν αυτοί που λέν ότι θα έπρεπε να επιτρέψουμε έτσι απλά, με το που αιτήθηκε κάποιος να περάσει στις ελεύθερες περιοχές; Τα θέματα ασφάλειας που παν; Παν περίπατο;» 

Ο ΥΠΕΣ αποκάλυψε επίσης πως όλο το δίμηνο της αυστηρής καραντίνας και του κλεισίματος των οδοφραγμάτων η Κυπριακή Δημοκρατία βοήθησε όλους τους Τουρκοκύπριους που είχαν ανάγκη από ιατρική βοήθεια. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: 

«Όλο αυτό το δίμηνο με ένα πολύ οργανωμένο σχέδιο το ΥΠΕΣ ανταποκρίθηκε απόλυτα στο ανθρωπιστικό κάλεσμα για την διέλευση των μονίμως λαμβανόντων θεραπεία των Τουρκοκυπρίων στο Ογκολογικό της Τράπεζας Κύπρου, όπως και των ασθενών στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και βεβαίως σε κάποιους ιδιώτες γιατρούς. Κάναμε όλες τις συγκεκριμένες ενέργειες, εκδώσαμε ένα δικό μας εσωτερικό πρωτόκολλο με το οποίο έγιναν διευθετήσεις σε απόλυτη συνεννόηση με τους θεράποντες ιατρούς. Μας παρασχέθηκε ο χρόνος για να μπορέσουμε ακριβώς με ασφάλεια να επιτρέψουμε τη διέλευση. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν διέρχονται από την 1η Απριλίου, όποτε χρειαστεί, με συγκεκριμένο πρόγραμμα τα οδοφράγματα, κάνουν τις θεραπείες και επιστρέφουν στις κατεχόμενες περιοχές, πάντοτε τηρώντας αυτά που εμείς θεωρούμε τα πρωτόκολλα ασφάλειας.» 

Ο κ. Υπουργός έκανε και συγκεκριμένη αναφορά για την διαμαρτυρία στο Πέργαμος και όσους έχουν παράπονα από το νόμιμο Κυπριακό Κράτος, θα δουν «πως εμείς διαχειριστήκαμε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Δεν γίνεται, και ας το κατάλαβουν κάποιοι, να θέτουμε και να εκθέτουμε σε κίνδυνο τους πάντες στην Κυπριακή Δημοκρατία γιατί κάποιοι θέλουν να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Υπάρχει αναφαίρετο δικαίωμα και μπορούν να αιτηθούν να επιστρέψουν, πρέπει όμως να καταλάβουν ότι θα περάσουν από την ίδια ακριβώς διαδικασία από την οποία περνούν όλοι οι νομίμως διαμένοντες και όλοι οι πολίτες της ΚΔ». 

Διαβάστε επίσης: 

Νέα διαμαρτυρία Τ/κ αυτή τη φορά στο οδόφραγμα Αγ.Δομετίου (ΦΩΤΟΣ)

Ένταση στο οδόφραγμα Περγάμου με Τ/κ να ζητούν διέλευση (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

«Αγωγός κορωνοϊού» ο τουρκικός κατοχικός στρατός; - Οδοφράγματα &τουρισμός

Keywords
Τυχαία Θέματα