FIFA - Bραζιλία: Συνωμοσία (;) για την τιμωρία του Μέσι

H τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών που επιβλήθηκε στον Λιονέλ Μέσι, η... παρέμβαση της Βραζιλίας στη FIFA και η κατάρα της... Χιλής.

Η αναμέτρηση της εθνικής ομάδας της Αργεντινής με την Χιλή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας έχει ολοκληρωθεί. Οι παίκτες του Εδουάρδο Μπάουζα έχουν πάρει τη νίκη με 1-0, ωστόσο ο σούπερ σταρ της «μπιανκοσελέστε» είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος.

Την ώρα που οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων κατευθύνονται

προς τα αποδυτήρια, ο Μέσι πηγαίνει στον βοηθό διαιτητή. Και τον... στολίζει! «Γ@@@ εσένα και το μ@@@@ της μάνας σου», είπε, μεταξύ άλλων... γαλλικών σε άψογα αργεντίνικα. Μέλη της αποστολής της Αργεντινής προσπαθούν να τον συγκρατήσουν ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα, αλλά το κακό έχει ήδη γίνει...

Ο Βραζιλιάνος διαιτητής Σάντρο Ρίσι συντάσσει το φύλλο αγώνα και σε αυτό ουδεμία αναφορά υπάρχει στην φραστική επίθεση του άσου της Μπαρτσελόνα στον βοηθό του. Καμία αναφορά, επίσης, από τον Ουρουγουανό παρατηρητή, Χόρχε Λαριόντα. Τη γλίτωσε, λοιπόν... Όχι, όπως θα αποδειχθεί. Οι τηλεοπτικές κάμερες έχουν «πιάσει» το περιστατικό και έχουν καταγράψει όλες τις απρεπείς εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Μέσι.

Το βίντεο κυκλοφόρησε σε μερικές ώρες στο διαδίκτυο. Όλος ο ποδοαφαιρικός πλανήτης είδε ότι όντως ο Μέσι εξύβρισε τον βοηθό διαιτητή. Και τότε «έσκασε» η είδηση ότι η FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο να τιμωρήσει τον Αργεντινό σούπερ σταρ παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε καμία σχετική καταγραφή από τον διαιτητή στο φύλλο αγώνα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ της Αργεντινής, ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτητών της CΟΝΜΕΒΟL, Ουίλσον Σενέμε, επικοινώνησε με τον παρατηρητή του Αργεντινή - Χιλή και τον ενημέρωσε ότι θα έστελνε το βίντεο στη FIFA ζητώντας του να προσθέσει το συμβάν στην έκθεσή του! Λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά... Ο Σενέμε είναι Βραζιλιάνος...

«Καταλάβατε την επίθεση του Μέσι στον βοηθό, έτσι δεν είναι ; Πώς όχι; Είστε μαλ@@@ς; Πήρα τηλέφωνο τον διαιτητή για να το καταγγείλει» φέρεται να ήταν τα λόγια του Σενέμε στον Λαριόντα, ο οποίος τελικά «διόρθωσε» την αναφορά του και την έστειλε στη FIFA.

Η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου επέβαλλε ποινή τεσσάρων αγωνιστικών στον Αργεντινό, ο οποίος θα επιστρέψει για να βοηθήσει την εθνική ομάδα της πατρίδας του στο τελευταίο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ κόντρα στον Ισημερινό.

«Είναι τρελό, δεν βγάζει κανένα νόημα. Ουδέποτυε συνέβη κάτι τέτοιο, ούτε μίλησα σε κανέναν» ήταν η απάντηση του Σενέμε, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο. Οι θεωρίες συνωμοσίας, ωστόσο, είχαν ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου και ο Μέσι είχε τιμωρηθεί. Ουδείς ασχολήθηκε με τις δηλώσεις του Βραζιλιάνου αρχιδιαιτητή.

Οι καταλανικές εφημερίδες κυκλοφόρησαν την Τετάρτη με ιδιαίτερα αιχμηρά πρωτοσέλιδα. Η «Sport» κάνει λόγο για σκάνδαλο και η «El Mundo Deportivo» για βεντέτα της FIFA. Ο Γκράχαμ Πολ, ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίοους διαιτητές των τελευταίων δεκαετιών, σε δηλώσεις του έκανε λογο για απαράδεκτη απόφαση καθώς τίποτα δεν μπορεί να προστεθεί στο φύλλο αγώνα που συντάσσει ο διαιτητής ή στην αναφορά που κάνει ο παρατηρητής όταν αυτά έχουν «κλείσει»

Στην Αργεντινή «βράζουν» εναντίον της FIFA. Με αναλυτικά ρεπορτάζ παρουσιάζονται τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Οι Αργεντινοί δημοσιογράφοι προσπαθούν να τους... ξεψαχνίσουν αναζητώντας ενδεχόμενα προηγούμενα παραπτώματά τους, ενώ παρουσιάζονται και άλλες περιπτώσεις στις οποίες η επιτροπή βρέθηκε στο στόχαστρο πολεμικής.

Η ουσία δεν αλλάζει. Ο Μέσι χάνει τέσσερα παιχνίδια, αρχής γενομένης από το χθεσινοβραδινό κόντρα στη Βολιβία. Ο παίκτης της Μπαρτσελόνα είχε ταξιδέψει κανονικά με την αποστολή στη Λα Παζ και έμεινε κλειδωμένος στα αποδυτήρια, προτιμώντας να παρακολουθήσει το παιχνίδι από εκεί και όχι από κάποια σουίτα του γηπέδου, όπου όμως θα ήταν εκτεθειμένος σε κοινή θέα και με τις τηλεοπτικές κάμερες στραμμένες πάνω του για να καταγράψουν κάθε αντίδραση. Η Αργεντινή δίνει μάχη για να κερδίσει την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Μέσι θα χάσει, επίσης, τους αγώνες με Ουρουγουάη, Βενεζουέλα και Περού.

Μέσα σε όλα, αναδεικνύεται και η... κατάρα της Χιλής που φαίνεται να έχει «χτυπήσει» τον Μέσι. Δεν είναι μόνο αυτή η τιμωρία που θα του κοστίσει. Είναι, επίσης, οι δύο χαμένοι τελικοί Κόπα Αμέρικα των Αργεντινών από τους Χιλιανούς. Είναι, επίσης, η απόφαση του Μέσι να μην φορέσει ξανά την φανέλα της εθνικής ομάδας της πατρίδας του μετά την ήττα από τη Χιλή το περασμένο καλοκαίρι στη διοργάνωση των ΗΠΑ. Μια απόφαση που ανακοίνωσε λίγα λεπτά μετά τη λήξη του τελικού, που έκανε τον γύρο του κόσμου και την οποία τελικά ανακάλεσε.

«Ήταν ως εδώ. Προσπάθησα πολύ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνω. Είναι μια απόφαση που έχει ήδη ληφθεί. Παίρνω την απόφαση για μένα και για πολύ κόσμο που το επιθυμεί αυτό.Πάλεψα τόσο σκληρά, αλλά φεύγω χωρίς να τα έχω καταφέρει. Eίναι για το καλύτερο όλων» ήταν τα λόγια του.

Είναι το χαμένο πέναλτι κόντρα στη Χιλή, για το οποίο δέχθηκε πολλές επικρίσεις, μετά από το οποίο ξέσπασε σε κλάματα. Tότε που για μια ακόμη φορά ένα έθνος περίμενε από αυτόν να πάρει την εθνική ομάδα στις πλάτες του κι αυτός τους απογοήτευσε...

Keywords
Τυχαία Θέματα