FAS: Το ΔΝΤ μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις Ελλαδας-πιστωτών

To ΔΝΤ μπλοκάρει σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας FAS, την πρόταση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την Ελλάδα καθώς οι διαπραγματεύσεις επισκιάζονται απο εντάσεις.

Επικαλούμενη διαπραγματευτικούς κύκλους στις Βρυξέλλες η κυριακάτικη «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung» γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

τορπιλίζει συμβιβαστική πρόταση που είχε προετοιμάσει η Κομισιόν πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με την πρόταση, η Αθήνα θα μπορούσε να αναβάλει περικοπές στις μικρές συντάξεις, αν μειώσει ισόποσα τις στρατιωτικές δαπάνες.

Η πρόταση αφορούσε σε 400 εκατ. Ευρώ, παρουσιάστηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό και είχε την έγκριση της Άγκελα Μέρκελ και του Φρανσουά Ολάντ. Διαπραγματευτικοί κύκλοι δήλωσαν στην γερμανική εφημερίδα ότι «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν αποδέχεται τέτοιου είδους παζάρια. Θέλουμε να διαπραγματευθούμε, αλλά δεν έχουμε εντολή».

Κατά συνέπεια στην Κομισιόν επικρατεί σκεπτικισμός κατά πόσο είναι εφικτή μια συμφωνία. Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας είχε αποκλείσει αυτήν την εβδομάδα κατηγορηματικά περικοπές στις επιδοτήσεις των χαμηλών συντάξεων.

Ν. Παππάς: Χρειάζεται πολιτική λύση και αποστολή μας είναι η οριστική έξοδος της Ελλάδας από την κρίση

«Αποστολή μας είναι η οριστική έξοδος της Ελλάδας από την κρίση και η αποφυγή περιπετειών για όλη την Ευρώπη», τονίζει σε αποκλειστική δήλωσή του στην Αυγή της Κυριακής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ο οποίος προσθέτει ότι «οι προηγούμενες συνταγές δεν το πέτυχαν».«Η Ελλάδα, τονίζει ο κος Παππάς, έχει άποψη, προτάσεις, αποφασιστικότητα, να συνεργαστεί με τους εταίρους για να ξεφύγει από την εξοντωτική λιτότητα με βιώσιμο χρέος και κοινωνική συνοχή. Χρειάζεται πολιτική λύση».

Πηγή - ΑΜΠΕ / zougla,gr

Keywords
Τυχαία Θέματα