Eurosuccess Consulting: Eνίσχυση απασχολησιμότητας των νέων

Το έργο EU Youth: From theory to action-ActYouth EU είναι εγκεκριμένο κάτω από το πρόγραμμα ERASMUS + Βασική Δράση 2 και αποσκοπεί στη βελτίωση της Ανώτερης Εκπαίδευσης και στην ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων στους νέους απόφοιτους, με συντονιστή τον συμβουλευτικό Οργανισμό Eurosuccess Consulting στην Κύπρο. Μαζί με την

Eurosuccess, στο έργο, συμμετέχουν ακόμη τέσσερις Οργανισμοί: το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο του Αβέιρο στην Πορτογαλία, το Ίδρυμα OIC Poland Foundation στην Πολωνία και το Πανεπιστήμιο Vytautas Magnus στη Λιθουανία.

Τι είναι το έργο ActYouth EU;

Το ActYouth EU συμβάλει σημαντικά σε αρκετούς τομείς της στρατηγικής Ευρώπη 2020, η οποία στοχεύει στην έξυπνη, βιώσιμη και ευρεία ανάπτυξη, ειδικά σε ότι αφορά θέματα προτεραιότητας όπως Νεολαία σε Κίνηση, Ψηφιακό Θεματολόγιο για την Ευρώπη, και Ατζέντα για Νέες Δεξιότητες και Θέσεις Εργασίας, και επίσης το Σχέδιο Δράσης Επιχειρηματικότητα 2020. Το ActYouth EU βασίζεται στο όραμα για ανάπτυξη ενός συστήματος το οποίο θα αναγνωρίζει, θα αξιολογεί και θα αναπτύσσει τις οριζόντιες δεξιότητες και ειδικότερα τις επιχειρηματικές ικανότητες, όπως για παράδειγμα την πρωτοβουλία και δημιουργικότητα των νέων, φοιτητών και των αποφοίτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ποιοι είναι οι κύριοι στόχοι του έργου;

Ο βασικός στόχος του ActYouth EU είναι να ενδυναμώσει τις ευκαιρίες εργοδότησης των νέων και να καλλιεργήσει την αίσθηση καινοτομίας στους νέους, φοιτητές και απόφοιτους, μέσω της αναβάθμισης και της ανάπτυξης των επιχειρηματικών τους ικανοτήτων και άλλων οριζόντιων δεξιοτήτων, απαραίτητες στην αγορά εργασίας. Οι στόχοι αυτοί είναι η απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανώτερη εκπαίδευση στην Ευρώπη.

2η συνάντηση εταίρων στο Αβέιρο, Πορτογαλία

Στις 22 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των εταίρων του έργου στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου του Αβέιρο, στην Πορτογαλία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εταίροι συζήτησαν την πορεία του έργου μέχρι τώρα, και πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της έρευνας η οποία διεξήχθη σε όλες τις χώρες οι οποίες μετέχουν στο έργο, με σκοπό να διαφανεί η υφιστάμενη κατάσταση όσο αφορά τις δεξιότητες των απόφοιτων και φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν στην αγορά εργασίας.

Στη συνέχεια, οι εταίροι συζήτησαν την πορεία διεκπεραίωσης των υπόλοιπων παραδοτέων: Ο2 - Ανάπτυξη εργαλείου πληροφορικής για την αξιολόγηση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των φοιτητών και αποφοίτων, Ο3 - Δημιουργία εκπαιδευτικού πακέτου για τους εκπαιδευτές και τους ακαδημαϊκούς και Ο4 - Ανάπτυξη ψηφιακού παιχνιδιού προσομοίωσης το οποίο θα παρέχει στους φοιτητές και στους αποφοίτους τα απαραίτητα εφόδια για τη βελτίωση των βασικών και επιχειρηματικών δεξιοτήτων τους. Τέλος, συζητήθηκαν θέματα προώθησης, διαχείρισης και διασφάλισης της ποιότητας των δραστηριοτήτων του έργου.

Επόμενα βήματα

Η στατιστική και ψυχομετρική ανάλυση των αποτελεσμάτων των ερωτηματολογίων του έργου και ο καθορισμός των εκπαιδευτικών απαιτήσεων είναι τα επόμενα βήματα που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του έργου. Θα αναπτυχθεί επίσης σύντομα και το ψηφιακό εργαλείο με το οποίο οι φοιτητές/απόφοιτοι θα μπορούν να αξιολογούν τις δεξιότητές τους και να εντοπίζουν αυτές τις οποίες πρέπει να αναπτύξουν με βάση και τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. Ακόμη, βρίσκεται σε εξέλιξη και το ψηφιακό παιχνίδι προσομοίωσης μιας επιχείρησης, το οποίο πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για την προώθηση των επιχειρηματικών δεξιοτήτων των φοιτητών και αποφοίτων.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, μη διστάσετε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου www.actyouth.eu ή της Eurosuccess Consulting www.eurosc.eu ή στο τηλέφωνο 22420110.

Keywords
Τυχαία Θέματα