Eurobank: Συνέχεια στην κερδοφόρα πορεία

Συνέχεια στην κερδοφόρα πορεία κατέγραψε η Eurobank Cyprus Ltd το Α’ Εξάμηνο του 2016.

Η Eurobank Cyprus Ltd («Eurobank Κύπρου») το Α’ Εξάμηνο του 2016 διατήρησε:

• Ικανοποιητική επαναλαμβανόμενη κερδοφορία, η οποία ανήλθε στα ΕΥΡΩ 20.1εκ μετά φόρων.

Ισχυρή κεφαλαιακή θέση, με τον δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) στο 28,6% και τον δείκτη Κοινών Μετοχών (CET1) στο 25,8%.

• Σημαντική πλεονάζουσα ρευστότητα, με τις καταθέσεις να φτάνουν τα ΕΥΡΩ 3.622εκ. και τον δείκτη Δανείων προς Καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) να ανέρχεται στο 27%.

• Πολύ καλή ποιότητα δανειακού χαρτοφυλακίου, με τον δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPE ratio στη βάση των νέων οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ΕΑΤ) να παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός, στο 6,8 %.

• Αποτελεσματική διαχείριση του κόστους λειτουργίας, με τον δείκτη Κόστους προς Έσοδα στο 29%.

Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι η Eurobank Κύπρου ακολουθεί μια επιτυχημένη πορεία, η οποία στηρίζεται μεταξύ άλλων στην ισχυρή χρηματοοικονομική της θέση τόσο σε επίπεδο ισολογισμού αλλά και οργανικής επαναλαμβανόμενης κερδοφορίας, την ποιότητα του προσωπικού της άλλα και στην ορθή διαχείριση κινδύνων που τη διακρίνει. Αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν βοηθήσει την Τράπεζα να σφραγίσει την ηγετική της παρουσία στους τομείς του Private Banking, των Μεγάλων Επιχειρήσεων, της Τραπεζικής Διεθνών Εταιρειών και των Κεφαλαιαγορών.

Με γνώμονα τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος αλλά και των Δημόσιων οικονομικών, η Eurobank Κύπρου παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον της χώρας μας υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην κρατική μηχανή αλλά και οι προσπάθειες για βελτίωση/αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει η χώρα μας σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Η Eurobank Κύπρου από την πλευρά της θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία και τις βιώσιμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αλλά και να δημιουργεί θέσεις εργασίας στη βάση της ανάπτυξης των εργασιών της.

Keywords
Τυχαία Θέματα