Euractiv: Mέχρι το 2019 θα παραμείνουν οι επικεφαλής της ΕΕ

Την εκτίμηση ότι οι επικεφαλής των τριών ευρωπαϊκών οργάνων θα παραμείνουν στη θέση τους μέχρι τη λήξη της θητείας τους στα τέλη του 2019, διατυπώνει το EurActiv, παραπέμποντας σε σχετική έρευνα που διενεργήθηκε ανάμεσα σε 105 ειδικούς για θέματα ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ευρήματα έρευνας του VoteWatch Europe που επικαλείται ο Maxim Schuman σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Έρευνα: Ο Juncker πιθανότατα θα παραμείνει στη θέση του μέχρι το 2019»,

οι πρόεδροι της Κομισιόν, του Ευρωκοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάρτιν Σουλς και Ντόλαντ Τουσκ αντίστοιχα) θα εξακολουθήσουν να κρατούν τα ηνία των εν λόγω θεσμών εξαιτίας των πολιτικών κρίσεων που έχουν προκύψει και απειλούν τη συνοχή της ΕΕ.

Σε περίπτωση που είχε υπερισχύσει το Bremain στο πρόσφατο βρετανικό δημοψήφισμα, είναι πιθανό ο κ. Γιούνκερ, που λέγεται ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, να είχε συνταξιοδοτηθεί, αλλά το Brexit ανέδειξε την ανάγκη για μια ισχυρή και σταθερή ηγεσία στην ΕΕ, παρατηρεί το δημοσίευμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα