Eπτά χρόνια χωρίς τον Τάσσο Παπαδόπουλο

Επτά χρόνια συμπληρώνονται χωρίς τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το ετήσιο θρησκευτικό μνημόσυνο του Πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας. «Μεγαλύτερη στιγμή του Τάσσου Παπαδόπουλου ήταν η καθοδήγηση του κυπριακού Ελληνισμού στο δημοψήφισμα επί του Σχεδίου Ανάν», επισήμανε στον επιμνημόσυνο λόγο ο Γιαννάκης Ομήρου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος απηύθυνε το επιμνημόσυνο

λόγο στο ετήσιο θρησκευτικό μνημόσυνο του Πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέφερε ότι ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος παραμένει δικαιωμένος στη συνείδηση του λαού και παρών στις ιστορικές εξελίξεις.

«Εφτά χρόνια μετά που ο Τάσσος Παπαδόπουλος έφυγε. Είναι όμως παρών δικαιωμένος και περήφανος. Αφήνοντας βαριά κληρονομιά και ανεξόφλητο χρέος σε όλους εμάς να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη σωτηρία της Κύπρου», ανέφερε.

Κορυφαία στιγμή στην πορεία του Τάσσου Παπαδόπουλου, υπήρξε, κατά τον Γιαννάκη Ομήρου, η στάση που ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας τήρησε στο δημοψήφισμα για το Σχέδιο Ανάν.

«Αναμφίβολα η μεγαλύτερη στιγμή στην πολυκύμαντη πορεία του Τάσσου Παπαδόπουλου ήταν η τοποθέτηση αλλά και η καθοδήγηση που είχε χρέος να δώσει προς τον κυπριακό ελληνισμό για τη στάση του στο δημοψήφισμα απέναντι στο σχέδιο Ανάν», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο Γιαννάκης Ομήρου παρατήρησε, πως είναι βαριά η ευθύνη αναφοράς στον Τάσσο Παπαδόπουλο, σ’ έναν άνθρωπο, όπως είπε, που δαπάνησε τη ζωή του ως συνεχή προσφορά για την Κύπρο.

«Και τι αναφορά θα του δώσουμε, όταν νέα σχέδια επιχειρούν νεκρανάσταση, όταν για μια ακόμα φορά εγκυμονούνται κίνδυνοι λύσης δύο συνιδρυτικών κρατών, με πλειοψηφίες πληθυσμού και γης και με παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, με κήρυξη της λύσης ως πρωτογενούς δικαίου για να αποτραπεί η εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου, με συνέχιση του βαθύτατου αναχρονισμού των εγγυήσεων του 1960».

Αναφερόμενος στην πορεία του Πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Γιαννάκης Ομήρου ανέφερε ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν φυγάδευσε ποτέ τον εαυτό του από τους αγώνες και τις αγωνίες της πατρίδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα