Eπιτροπή Παρακολούθησης για "Ήλιος" και Μαρί

“Στο πόδι” βρίσκεται από σήμερα η Επιτροπή Παρακολούθησης, που συστάθηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία καλείται να εξετάσει τα αιτήματα και να εισηγηθεί λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας της ''Ήλιος'' και οι τραυματίες της τραγωδίας του Μαρί.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Γιαννάκη, Μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης, 'σκοπός και στόχος αυτής της επιτροπής είναι να υποβάλει στο Υπουργικό Συμβούλιο, εντός το αργότερο 2 μηνών, μια τελική εισήγηση για το πώς μπορούμε να επιλύσουμε. Η πολιτεία τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

οι συγγενείς των θυμάτων και οι τραυματίες''.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόσης Τσιόλας, συναντήθηκε σήμερα με τους τραυματίες της έκρηξης του Μαρί, ενώ την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τις οικογένειες των θυμάτων και των δύο τραγωδιών.

Η Επιτροπή καλείται, παράλληλα, να εξετάσει, μεταξύ άλλων, και το θέμα του κουρέματος των καταθέσεων των συγγενών των θυμάτων της ΗΛΙΟΣ και κυρίως των ορφανών.

Όπως ανέφερε ο κ.Γιαννάκης, ''τα κυριότερα για το θέμα των συγγενών της τραγωδίας της ΗΛΙΟΣ είναι το θέμα για παράδειγμα του κουρέματος των καταθέσεών τους κυρίως και για τα θέματα των τραυματιών αλλά και των θυμάτων του Μαρί είναι διάφορα θέματα από τα θέματα των συντάξεων, από τα θέματα εργασίας, θέματα των παιδιών, σπουδών, εξεύρεση εργασίας και άλλα θέματα τα οποία θα πρέπει να τα καταγράψουμε και να εισηγηθούμε λύσεις ακριβώς ώστε οι οικογένειες των θυμάτων αυτών να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής''.

Η τελική έκθεση της Επιτροπής θα κατατεθεί το αργότερο σε 2 μήνες στο Υπουργικό Συμβούλιο για περαιτέρω συζήτηση και έγκριση, ώστε οι αποφάσεις να υλοποιηθούν άμεσα.

'Αυτή η Επιτροπή ακριβώς θα τα μαζέψει όλα, θα δώσει εισηγήσεις, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και να υλοποιηθούν άμεσα, διότι ένα θέμα που υπάρχει πρόβλημα είναι η υλοποίηση πολλές φορές των αποφάσεων αυτών', δήλωσε.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης, πέρα από τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου και τον Επίτροπο Εθελοντισμού, απαρτίζεται από τον Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και εκπροσώπους της Προεδρίας, των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και του Γενικού Λογιστηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα